jelena_jankovic_sa_zastavomFED KUP MEČ SRBIJA – SLOVAČKA

Selektor Vraneš objavio spisak igračica za susret sa Slovačkom

 

Danas ističe rok za prijavu ekipa koje će na teren izvesti selektori Srbije i Slovačke u meču plej ofa za opstanak u Svetskoj A grupi za 2011. godinu. U ITF ( Međunarodnu tenisku Federaciju ) danas je iz Teniskog saveza Srbije poslat spisak sa imenima igračica na koje će selektor Fed cup reprezenatcije Srbije računati u predstojećem susretu protiv Slovakinja.

Za duel sa selekcijom Slovačke koji je na programu od 24. i 25. aprila 2010. godine u Beogradu (ARENA)  selektor srpskog tima Dejan Vraneš odlučio se za sledeći tim:

Jelena Janković (7. na WTA listi u singlu), Bojana Jovanovski (120), Ana Jovanović (261) i Aleksandra Krunić (309).

Izjava selektora Dejana Vraneša:

– Očekuje nas veoma važan i težak meč protiv selekcije Slovačke. Ohrabruje nas forma i rezultati naše prve igračice Jelene Janković, koja je uvek bila stub ove reprezentacije. Ohrabruje i uzlazna forma ostalih naših igračica, prvenstveno Bojane Jovanovski. Sigurno je da će najveći teret u ovom meču da podnese Jelena, ogroman je pritisak na njoj, ali ona je od sada nebrojano puta pokazala i dokazala da u mečevima koje igra u nacionalnom dresu za nju nema prepreka, da kada je najteže ona odigra najbolje i uvek pruža više od maksimuma. Jelena je najiskusnija igračica našeg tima sa 38 odigranih mečeva, od toga 28 pobeda je donela Srbiji, ona je heroj koji nikada ne odustaje. Veoma će nam biti važna podrška sa tribina. Želja nam je da publika ispuni Arenu i da atmosfera bude bolja nego u Košicama kada su Slovaci ispunili do poslednjeg mesta njihovu Arenu i podržali svoje devojke.

Povezana vest:  ATP DOHA, Zimonjić i Tursunov u polufinalu

Sve do jedan sat pre početka žreba koji je zakazan za 23. april 2010. savezni kapiteni oba tima imaju pravo promene dve igračice na koja računaju u meču Srbija – Slovačka. Okupljanje reprezentacije Srbije zakazano je za utorak, 20. april 2010. godine u Beogradu.

Selektor Slovačke Matej Liptak nominovao je tim u sastavu: Danijela Hantuhova (24. u singlu na WTA listi), Dominika Ciblkova (29), Magdalena Ribarikova (53), Lenka Wienerova (196). Meč je na programu 24. i 25. aprila 2010. godine u Beogradskoj Areni (7.100 kapacitet mesta za gledaoce). Prvi dan takmičenja (24. april) igraju se dva singl meča, prvi počinje u 14.00 časova, drugi odmah po završetku prvog. Drugi dan takmičenja (25. april) igraju se dva singl meča i dubl. Prvi singl počinje u 14.00 časova, posle kojeg sledi drugi singl i na kraju dubl meč.

Povezana vest:  Đoković: Trebalo mi je malo vremena da se prilagodim

Karte za meč FED kup takmičenja u kome će se za opstanak, odnosno plasma u Svetsku A grupu u 2011. godini boriti selekcije Srbije i Slovačke mogu se kupiti na blagajnama:

Biletarnica Beogradske Arene

Ponedeljak – Petak 12 – 20h

Subotom 10 – 15h

Nedeljom Ne radi

Call Center 0900/11 00 11

Radnim danom 10 – 20h

Povezana vest:  Čilić zbog povrede otkazao nastup u Montrealu

Nedeljom Ne radi

Rezervacije napravljene putem Call Centera ili Interneta mogu se podići u Beogradskoj Areni i UŠĆE Shopping Centru.

Ostala prodajna mesta:

PROKART Biletarnica pozorišta Boško Buha

Knjižara Delfi 5, Požeška 118a

Knjižara Delfi 6, Terazije 39

Knjižara Delfi 7, SKC

GIGSTIX Store, Kralja Aleksandra 12

Pariski magazin, Novi Sad

Ekspoziture Privredne Banke Beograd

Galerija ARKADE

Cena kompleta karata (za oba dana takmičenja) iznosi 1000 dinara, dok cena pojedinačne karte za prvi dan takmičenja iznosi 500 dinara, za drugi dan 600 dinara.