Bivšem selektoru Srbije Bogdanu Obradoviću uručena je danas u Nišu specijalna plaketa Teniskog saveza Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, reč je o specijalno izradjenoj hilandarskoj povelji, kojom je TSS želeo da ukaže poštovanje prema svemu što je Obradović uradio za srpski tenis u proteklih 10 godina. U tom periodu najveći uspeh ostvaren je 2010. godine, kada je Srbija osvojila Dejvis kup.

Povezana vest:  Djoković zadržao peto mesto, Nadal ponovo prvi na ATP listi

„Hvala za sve protekle godine. Bila mi je veliko zadovoljstvo i čast da budem Dejvis kup selektor reprezentacije Srbije. Svi ste mi u srcu i podržavaću vas uvek na svakom meču koji budete igrali“, rekao je Obradović.

TSS poklonio je danas 200.000 dinara Crvenom krstu u Nišu za kupovinu ogreva socijalno najugroženijim seoskim porodicama, mahom osobama sa invaliditetom koji žive u teškim uslovima, navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  Galina Čistjakova ponovo u Beogradu

„Znamo da ova pomoć nije dovoljna, ali je u skladu sa našim mogućnostima. Tenis je sport sa dugom tradicijom u Srbiji, ali je Crveni krst jedna od najstarijih institucija u našoj zemlji. Osnovan je 1876. godine, što Srbiju čini jednu od 15 zemalja osnivača ove humanitarne organizacije. Za nas je velika čast da pomognemo, jer su humanost, dobrovoljnost i podrška drugima u nevolji osobine koje treba poštovati. Trudićemo se ponovo kada dolazimo u gradove Srbije da pružimo pomoć koliko možemo“, rekao je predsednik TSS Mirko Petrović.

Povezana vest:  ČELENDŽER APTOS, Pobeda Bozoljca na startu čelendžera