srbija dubl 1

DAVIS CUP 2013

Kanada povela protiv Srbije uoči poslednjeg dana

Teniska reprezentacija Belgije povela je danas protiv Srbije sa 2:1 u polufinalu Dejvis kupa, pošto su Danijel Nestor i Vašek Pospišil u dublu savladali Iliju Bozoljca i Nenada Zimonjića sa 3:2 (6:7, 6:4, 3:6, 7:6, 10:8). Duel između Srbije i Češke nastaviće se sutra u singlu. Prvo će od 14.00 igrati Novak Đoković i Miloš Raonić, a potom Janko Tipsarević i Vašek Pospišil.
Prvog dana polufinala Đoković je dobio Pospišila, dok je Tipsarević potom izgubio od Raonića. Srpski tim je u prvom setu odmah na startu došao do brejka, iako je Kanada na servis Pospišila imala prednost 40:0. Sledećih nekoliko gemova nije bilo brejka, iako je kanadski tim u par navrata bio blizu oduzimanja servisa.
U sedmom gemu na servisu je bio Bozoljac, a reprezentacija Kanade je uspela da napravi brejk iskoristivši drugu priliku za to. Prvi set okončan je u taj-brejku, u kome je Kanada imala tri vezane set lopte, koje nisu iskoristili.
Zimonjić i Bozoljac su tada sjajnom igrom u polju od rezultata 3:6, napravili seriju od pet uzastopnih poena i došli do prednosti u setovima od 1:0.
Drugi set oba tima su otvorili sigurnim servisima, a prva je do brejk lopti došla Srbija u četvrtom gemu. Domahi dubl nije iskoristio dve šanse za brejk, a potom su Nestor i Pospišil na servis Zimonjića napravili brejk, i to bez i jednog poena srpskog tima u gemu.
Do kraja seta nije bilo prilika za brejk, pa je Kanada sačuvala prednost i došla do izjednačenja u setovima. U trećem setu, nije bilo brejk lopti do šestog gema, kada je Srbija došla do prve, koju je i iskoristila i tako stekla prednost koju Kanađani nisu uspeli da sustignu do kraja tog perioda. To je bilo dovoljno za prednost Zimonjića i Bozoljaca od 2:1 u setovima.
U četvrtom setu ni jedna ekipa nije imala šansu da oduzme servis, pa je tako set okončan u taj-brejku, koji su Kanađani dobili sa 7:5, iskoristivši drugu set loptu, uz dva mini-brejka. Odlučujući set bio je sličan četvrtom, serviseri su prilično lako dobijali svoje gemove, pa rivalima nisu omogućili da dođu do šanse
za brejk.
U 17. gemu, Kanada je došla do prve šanse za brejk na servis Zimonjića. Gosti su tu priluku iskoristili i došli do toga da serviraju za meč. U svom servis gemu, Kanađani su iskoristili drugu meč loptu za 3:2, a 2:1 u ukupnom rezultatu duela sa Srbijom u Dejvis kupu, posle drugog dana.

Povezana vest:  Đoković: Odigrao sam kvalitetno