djokovic_finale_7

AO 2013

Đoković: Neću potceniti Matjea

 

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da neće potceniti Francuza Pol-Anri Matjea na početku takmičenja na Australijan openu i dodao da je odsustvo Rafaela Nadala veliki gubitak za turnir. Đoković će u ponedeljak, u prvom kolu Australijan opena, na kome brani titulu, igrati protiv 58. tenisera sveta Matjea.

-Možda je trenutno nisko rangiran, ali bio je među 20 najboljih igrača sveta. Zna kako je igrati jake mečeve na velikim turnirima. Sigurno je da ga neću potceniti. Pokušaću da budem koncentrisan od početka – rekao je Đoković.

Povezana vest:  Krunićeva u glavnom žrebu turnira u Lincu

Ako Đoković odbrani titulu, biće prvi igrač u Open eri koji je tri puta uzastopno osvojio Australijan open. Takođe, ostaće i na prvom mestu ATP liste.

-Volim da igram ovde, jer je prvi zvanični turnir posle šest, sedam nedelja pauze. Tako imam četiri, pet nedelja treninga, što je dovoljno vremena da se oporavim, napunim baterije, psihički I fizički se pripremim za novu sezonu. Dolazim svež i motivisan da igram dobar tenis – rekao je srpski teniser.

Đoković bi u osmini finala mogao da igra protiv Švajcarca Stanislasa Vavrinke, zatim protiv Čeha Tomaša Berdiha, a u polufinalu protiv Španca Davida Ferera. Prošle godine Đoković je u finalu pobedio Španca Rafaela Nadala sa 3:2 u setovima, a meč je trajao pet sati i 53 minuta. Nadal se neće takmičiti u Melburnu ove sezone zbog virusa.

Povezana vest:  Krajinović bez plasmana u glavni žreb Rolan Garosa

-Rafino odsustvo je gubitak za turnir, tenis i sport. Prošlo je sedam meseci od kada je odigrao poslednji meč. Siguran sam da bi se pojavio u Melburnu da je bio potpuno spreman da tokom australijskog leta, koje može biti brutalno, igra mečeve u pet setova – rekao je Đoković.

-Verovatno mu je trebalo više vremena da se oporavi. Želim mu da se što pre vrati na teren – dodao je on.

Povezana vest:  Đoković na startu čeka pobednika duela Almagro - Vani

Đoković je rekao da očkuje zanimljivo takmičenje na prvom grend slem turniru u sezoni.

-Sigurno svi očekuju da nas trojica, (Rodžer Federer i Endi Marej), ali i Nadal, budemo glavni kandidati za osvajanje velikih titula. Ali, ne treba potceniti (Huana Martina) Del Potra, (Žoa Vilfreda) Congu, (Davida) Ferera, (Tomaša) Berdiha, ili bilo kojeg igrača iz 10 najboljih“, rekao je Đoković.

-Tu su i mladi igrači kao što su (Bernard) Tomić, Grigor Dimitrov i Miloš Raonić. Videćemo. Australijan open uvek donese nešto zanimljivo – dodao je prvi teniser sveta.