momir_ilic_srb_danska

SP ŠPANIJA 2013

Ubedljiva pobeda Srbije nad Južnom Korejom

 

Muška reprezentacija Srbije startovala je pobedom na prvenstvu sveta u Španiji, pošto je danas u prvoj utakmici C grupe u Saragosi savladala Južnu Koreju sa 31:22 (13:9).  Utakmica je odigrana u dvorani „Princ Filipe“, a sudili su Jaroslav Ondogrekula i Erik Badura iz Slovačke.

Srbija: Stanić, Gajić, Dragaš 1, Šešum 3, Vujin 5, Nikčević 3, Toskić 2, Ilić 7, Radivojević 1, Prodanović 4, N. Ilić 2, Vučković 1, Mitrović, Stanković 1, Nenadić 1, Marsenić.

Južna Koreja: Jong Park 4, Jung Park 2, Jop Hvang, Kjeong Jeong 2, Ho Kim 5, Joung Jung, Jun Lim 1, Ho Li, Han Jeong 1, Ho Jung, Geu Park, Do Na, Čun Kim, Vu Li 1, Suk O, Suk Park, H Eom 6.

Povezana vest:  Jovana Risović produžila vernost Radničkom

Ključ pobede nad Južnokorejcima bile su brze kontre i efikasni napadi, u kojima nije bilo mnogo kalkulacija i dvoumljenja.

Naš tim predvođen raspoloženim strelcem Ilićem, koji je bio najefikasniji sa sedam golova kreirao je jednostavne, ali ubojite akcije za koje prilično čvrsta odbrana Južne Koreje nije imala rešenje.

Izabranici Veselina Vukovića uspeli su u prvom poluvremenu da drže na distanci izuzetno brze Južnokorejce, koji su samo jednom, u 15. minutu igre, bili u vođstvu – 5.6. Zahvaljujući prodornoj igri naš tim je odmah uzvratio, povratio dominaciju na terenu i u samom finišu poluvremena golom Prodanovića otišao na odmor sa najvećom prednošću od četiri gola – 13:9.

Povezana vest:  SP 2015, Katar organizator SP za rukometaše 2015. godine

Naš tim se u nastavku meča pridržavao slične taktike iz prvog, ne dozvoljavajući južnokorejskom timu da dođe do daha i rezultatskog priključka. Krenula je serija preciznih šuteva sa svih pozicija koju Južnokorejci nisu mogli da zaustave.

Šešum je uz ašistenciju Vujina poslao pravu bombu u mrežu protivnika, Prodanović je s desnog krila povećao vođstvo, a u tom naletu našeg tima u strelce se upisao i Dragaš, a tada je najveha prednost iznosila deset golova. Golman Darko Stanić koji je podsetio serijom odbrana na svoje sjajno izdanje sa prvenstva Evrope u januaru prošle godine, kada se naš tim vinuo do srebra, proglašen je za najboljeg igrača meča. Naša reprezentacija sledeći meč igra protiv Belorusije u ponedeljak 14. januara od 18 sati.

Povezana vest:  Metaloplastika u trećem kolu Kupa EHF