DJOKOVIC-ROCHUS 07

DAVIS CUP 2013

Srbija izjednačila protiv Kanade – 2:2

Muška teniska reprezentacija Srbije izjednačila je danas na 2:2 protiv Kanade u polufinalnom meču Dejvis kupa, koji se igra u Beogradskoj areni.
Izjednačujući poen za Srbiju osvojio je prvi teniser sveta Novak Đoković koji je savladao Miloša Raonića sa 7:6 (7:1), 6:2, 6:2. 
Đoković je uz podršku pune Arene slomio otpor prvog igrača Kanade, čime je Srbija ostala u igri za plasman u finale Dejvis kupa.
Prvi teniser sveta se posle relativno izjednačene partije u prvom setu – koji je ubedljivo dobio u taj brejku, svom snagom u nastavku meča obrušio na Raonića, koji je naglo izgubio na samopouzdanju i na kraju položio oružje.
Istina, Raionić je pokušao da sačuva čast u trećem setu kada je kod vođstva Đokovića od 4:0 vezao dva gema, ali, to je bio njegov maksimum, s obzirom da je srpski teniser silovito uzvratio ribrejkom i iskoristio prvu meč loptu..
Đoković je tokom meča prosto rešetao Raonićevo polje „projektilima“ iz forhenda i bekhenda, prelazio naglo iz defanzive u ofanzivu i udarac za udarcem prosto topio nade protivnika za eventualni preokret.
Srpski teniser je istovremeno, potpuno ukrotio Raonićev servis riternom, koji se s razlogom smatra najboljim na svetu 
Predstoji odlucujući meč za plasman u finale u kojem se sastaju Janko Tipsarević i Vasek Pospišil.
Srbija je prvog dana polufinala u petak povela pobedom Đokovića protiv Pospišila sa 3:0 u setovima, da bi za Kanađane izjednačio Raonić koji je savladao Tipsarevića sa 3:2.
Kanada je povela sa 2:1 u subotu pobedom kanadskog dubla Danijel Nestor/Vasek Pospišil nad parom Nenad Zimonjić/Ilija Bozoljac rezultatom 3:2 u setovima. 
Srbija će, ukoliko joj Tipsarević donese pobedu u meču sa Kanađanima, igrati sa Češkom u drugom finalu Dejvis kupa u istoriji u Beogradu.
Prvi put je srpski tim u finalu 2010. pobedio Francusku i osvojio istorijski trofej.

Povezana vest:  ATP ČENAJ, Tipsarević izgubio od Raonića u finalu Čenaja