Novak-Djokovic USA

Đoković: Najvažnije je da sam pobedio

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da mu je u jednom delu današnjeg meča sa Špancem Fernandom Verdaskom pala koncentracija, ali da je uspeo da smanji broj grešaka i pobedi.
Đoković je danas pobedio Verdaska sa 7:5, 2:6, 6:2 i plasirao se u četvrtfinale turnira u Pekingu. On će u četvrtfinalu igrati protiv Amerikanca Sema Kverija.
-U jednom trenutku mi je pala koncentracija. Imao sam šanse na početku drugog seta, ali sam Verdasku dozvolio da se vrati u meč. Ali, najvažnije je da sam u trećem setu uspeo da vratim koncentraciju i strpljenje i da smanjim greške. Uspeo sam da pobedim, a to je ono što je najvažnije – rekao je Đoković.
Đoković je ostvario 16. uzastopnu pobedu na turniru u Pekingu i ako želi da zadrži šansu da 102. nedelju ostane na prvom mestu na ATP listi, mora da odbrani titulu na turniru.
Međutim, ako drugi teniser sveta Rafael Nadal uđe u finale, preuzeće prvo mesto na listi od Đokovića, bez obzira na rezultat finala.
-Pokušavam da radim ono što bi trebalo da radim, da pobeđujem. Plasman na listi će se promeniti. To se stalno menja, ali ne smete mnogo da razmišljate o tome. Moj posao je da pobedim u što više mečeva, a pozicija na listi će pratiti rezultate koje ostvarujem – rekao je Đoković.

Povezana vest:  WTA SINSINATI, Danas na terenu Ana Ivanović i Boajana Jovanovski protiv Rezai