Viktor Troicki RG

Troicki: Moj san je gotov, ne znam šta da radim

Srpski teniser Viktor Troicki saopštio je danas da je odluka Suda za sportsku arbitražu da mu smanji suspenziju sa 18 na 12 meseci uništila njegov san da postane vrhunski igrač.
-Nadao sam se da je najteži period u karijeri i životu iza mene i zaista sam verovao sudijama koje sam sreo u Lozani. Imao sam osećaj da oni zaista traže istinu i da su do nje i došli tokom saslušanja. Ova odluka stavlja tačku na moj san da budem vrhunski igrač, da igram u finalima i takmičim se protiv najboljih. Ceo život sam radio za taj cilj, a sada mi je to oduzeo lekar koga i ne poznajem – navodi se u saopštenju Troickog.
Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani smanjio je danas srpskom teniseru Viktoru Troickom suspenziju sa 18 na 12 meseci.
Troicki neće moći da igra za reprezentaciju Srbije u finalu Dejvis kupa protiv Česke, koje je na programu od 15. do 17. novembra u Beogradskoj areni.
Srpski teniser zahvalio se svima koji su mu pružili podršku, porodici, kolegama iz Dejvis kup reprezentacije i medijima.
-Što se tiče suda, mogu samo da kažem da su i oni ljudi, a verovatno nisu imali hrabrosti da se suprotstave ITF-u. Verujem da im nije pravo zbog ovakve odluke, ali oni će se sutra vratiti na svoj posao, uključujući i doktorku Gorodilovu, a ja neću imati tu šansu. Ne znam šta ću da radim sada. Nadam se da ću uspeti da se vratim – zaključio je Troicki.
Međunarodna teniska federacija (ITF) kaznila je Troickog 25. maja zbog kršenja antidoping pravila, jer na turniru u Monte Karlu nije dao traženi uzorak krvi.

Povezana vest:  WIMBLDON 2012, Serena Vilijams ponovo u borbi za trofej