novak djokovic pariz 2013

Đoković: Poseban je osećaj osvojiti trofej u Londonu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković posle večerašnjeg trijumfa protiv Španca Rafaela Nadala u finalu mastersu u Londonu rekao je da mu je drago što je pobedom baš u tom gradu završio ATP sezonu.
-Čestitam Rafi na neverovatnoj sezoni i na tome što završava godinu kao prvi na svetu. Ovo je sjajno mesto da se završi sezona. Hvala što cenite ono što radimo i što imate takvu strast. Nije bilo praznih stolica tokom cele nedelje, to nam mnogo znači – rekao je Đoković odmah posle finala.
On je u meču za titulu na završnom turniru sezone savladao Nadala sa 6:3, 6:4.
-London je grad koji ceni tenis i neguje tradiciju ovog sporta. Vidimo se sledeće godine na istom mestu – poručio je Đoković.
Srpski teniser, kojem je to treća titula na završnim mastersima u karijeri, zahvalio se i svojim najbližima i ljudima sa kojima radi tokom cele godine.
-Iako je ovo individualni sport, ali uspeh u tenisu dolazi sa strane i ono što rade ti ljudi je veoma važno za nas – zaključio je Đoković kojeg od petka do nedelje očekuje nastup za Srbiju protiv Češke u finalu Dejvis kupa u Beogradu.
Poraženi finalista Rafael Nadal naveo je da je Đoković večeras bio mnogo bolji rival.
-Čestitam super igraču kao što je Novak, želim mu sve najbolje u finalu Dejvis kupa sa Srbijom. Hvala svim navijačima, poslednjih 27 godina su sa mnom. Uživao sam da igram ovde, u verovatno najboljoj atmosferi na ATP turu – istakao je Nadal.
On će uprkos porazu u londonskom finalu godinu završiti kao prvi na ATP rang listi.
-Ovo je, bez dileme, bila najemocionalnija sezona u karijeri. Večeras sam igrao sa rivalom koji je bio mnogo bolji od mene – zaključio je Nadal.

Povezana vest:  WTA MADRID, Poraz Šarapove u Madridu