radek stepanek uspravna slavlje

DAVIS CUP 2013, FINALE

Štepanek: Srbija favorit, rešio sam problem sa Jankom 

Češki teniser Radek Štepanek rekao je danas da je Srbija favorit u finalu Dejvis kupa zbog činjenice da igra kod kuće i da je Novak Đoković u sjajnoj formi u poslednjih par meseci.
-Igramo u Srbiji, biće mnogo domaćih navijača, a Novak od Ju Es opena nije izgubio meč. Sa njim u timu Srbija je favorit, ali Dejvis kup je specifično takmičenje. Već smo bili u sličnim situacijama, zato moramo da se skoncentrišemo na svoju igru – rekao je Štepanek novinarima u Beogradskoj areni.
On je naveo da još nije siguran da li će igrati samo singl mečeve ili se sprema i za dubl.
-Osećam se sjajno, uvek je tako kada se igra finale. Navikavamo se na teren i uslove, a drago mi je što smo u najjačem sastavu, radujemo se mečevima sa Srbijom – istakao je češki teniser.
Štepanek je dodao i da je izgladio nesporazum koji je svojevremeno imao sa Jankom Tisparevićem, jer je tada nepristojno gestikulirao ka srpskom igraču.
-Razgovarao sam Jankom o tome i sve je u redu. Očekujem dobru atmosferu dostojnu događaja kakav je finale Dejvis kupa – objasnio on.
Štepanek nije želeo previše da komentariše mogućnost da Tipsarević ne zaigra zbog povrede.
-Koncentrisani smo na svoju igru i na to da budemo zdravi. Svako ima svoje probleme. Ako Janko ne bude igrao, to će oslabiti ekipu Srbije – naveo je Štepanek.
Selekcija Češke u Beograd je doputovala bez selektora Jaroslava Navratila koji je primljen u bolnicu u Pragu zbog zdravstvenih problema. Na klupi Češke privremeno će ga zameniti Vladimir Šafarik. Finalni duel Dejvis kupa između Srbije i Češke igra se od 15. do 17. novembra u Beogradskoj areni.

Povezana vest:  Simona Halep u Dohi došla do prve WTA titule u karijeri