Dejvis kup reprezentativci sa decomNIS i Teniski savez Srbije zajedno za NURDOR

Članovi Dejvis kup reprezentacije, koje je predvodio Novak Đoković, bili su pravi učitelji tenisa mališanima koji su pobedili kancer, a u okviru Otvorene škole tenisa, u organizaciji kompanije NIS i Teniskog saveza Srbije.
Tom prilikom udruženju roditelja NURDOR (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka) NIS je uručio donaciju u vidu kartice za gorivo za godinu dana. Na ovaj način obezbeđeno je gorivo za prevoz dece do gradova u kojima se nalaze medicinski centri u kojima se leče.
„Drago mi je da su na ovom terenu danas sa nama najveći borci – deca koja su se izborila i bore se sa bolešću kao i naši vrhunski teniseri. Verujem da će se prava razmena energije videti na terenu i da ćemo svi makar na trenutak biti deo istog tima. NIS je dugogodišnji partner Teniskog saveza Srbije sa kojim aktivno učestvuje u promociji sporta i pravih vrednosti. Udruženje roditelja Nurdor daje pravu podršku deci da prebrode teške trenutke, a NIS poziva svoje partnere i druge kompanije da se priključe i slede naš primer i pomažu deci na putu do ozdravljenja“, izjavio je Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS a.d.
Kompanija NIS već četvrtu godinu zaredom predvodi tim sponzora Teniskog saveza Srbije kao i Dejvis kup reprezentaciju, uz nadu da će se ponoviti uspeh od pre dve godine kada je ovaj tim obradovao sve osvajanjem ovog prestižnog takmičenja i na taj način promovisao vrhunske sportske vrednosti i timski duh.
U korporativnoj politici društvene odgovornosti, NIS posebnu pažnju posvećuje razvoju mlade generacije, dajući podršku nauci i dečijim i omladinskim sportskim školama. U skladu sa tim, kompanija svake godine povećava obim investicija koje su usmerene na razvoj socijalne sfere, u koju je NIS od 2009. godine investirao oko 3 milijarde dinara.
NIS u okviru korporativnog programa društvene odgovornosti „Energija sporta“ podržava, osim Teniskog saveza Srbije, i Košarkaški savez Srbije i klub Partizan, OK Vojvodinu, Beogradski maraton. Za projekte iz domena sporta, u 2013. godini, NIS je izdvojio gotovo 144 miliona dinara.

Povezana vest:  ATP RANG LISTA, Janko Tipsarević 9, Troicki 21, Đoković 1