dusan lajovic finale (1)

Lajović: Zadovoljan sam, hvala publici 

Srpski teniser Dušan Lajović rekao je da je zadovoljan igrom protiv Tomaša Berdiha, bez obzira što je ubedljivo poražen u tri seta. Berdih je savladao Lajovića sa 6:3, 6:4, 6:3 i doneo selekciji Češke izjednačenje protiv domaće selekcije Srbije (1:1), prvog dana finalnog meča Dejvis kupa u Beogradu.
Prethodno je Novak Đoković pobedio Radeka Štepaneka sa 7:5, 6:1, 6:4.
-Generalno, zadovoljan sam kako sam igrao protiv mnogo kvalitetnijeg rivala. Dao sam sve od sebe, ali sam u par navrata izgubio koncentraciju, a Berdih je to znao da iskoristi. Hvala publici na podršci, to mi pomoglo da se opustim, a zahvalan sam i selektoru Obradoviću na ukazanom poverenju – izjavio je posle meča Lajović, 117. na ATP listi, koji igra za srpsku reprezentaciji umesto povređenog Janka Tipsarevića.
-Ukoliko budem igrao u nedelju, biće mi znatno lakše. Nadam se da ću današnji meč protiv Berdiha iskoristiti da ispravim greške u igri – poručio je Lajović.
Selektor srpskog državnog tima Bogdan Obradović čestitao je Lajoviću na onome što je pokazao u duelu protiv sedmog tenisera sveta.
-Borio se koliko je mogao. Podrška publike je dragocena, verujem da će ovakvo navijanje biti i sutra i u nedelju. Svi smo zahvalni na podršci“, kazao je Obradović, dodajući da još nije rešio ko će igrati u dublu.
„Videćemo večeras, važno je da se Novak dobro oseća. Za njih će igrati Berdih i Štepanek, tu nema dileme, ali uz ovakvu podršku sa tribina mi ćemo jurišati na pobedu – rekao je Obradović.
Drugog dana finala Dejvis kupa između Srbije i Češke u Beogradskoj areni, u subotu, na programu je meč dublova, a u nedelju dva preostala singla.

Povezana vest:  Đoković zvanično drugi na kraju godine, Srbija sa petoricom medju 100