Zimonjic i Bozoljac2DAVIS CUP 2013, FINALE
Zimonjić: Bili su bolji u svim segmentima

Srpski teniser Nenad Zimonjić rekao je da je Češka sasvim zasluženo povela sa 2:1 u finalu Dejvis kupa, jer je u današnjem dubl meču bila bolja u svim segmentima igre.
-Bili su bolji u svakom pogledu. Radi se o igračima koji su zajedno odigrali puno mečeva. (Ilija Bozoljac) Ika i ja smo odigrali tri meča ove godine, pre toga možda pet – rekao je Zimonjić novinarima u beogradskoj Areni.
Češka je danas povela sa 2:1 u finalu Dejvis kupa, pošto su Radek Štepanek i Tomaš Berdih pobedili Nenada Zimonjića i Iliju Bozoljca sa 3:0, po setovima 6:2, 6:4 i 7:6.
-Oni redovno igraju dublu i na ATP turnirima, radi se o dobrim igračima. Kad postavite sve to, koji je kvalitet u pitanju, iskustvo i uigranost, sve ovo nije ni loše, ako se tako gleda – rekao je najstariji reprezentativac Srbije.
Zimonjić je dodao da su Berdih i Štepanek u današnjem meču i bolje trčali, servirali, reternirali.
-Imali smo samo jedan brejk poen u celom setu, što dokazuje koliko su dobro igrali. Tek u trećem setu smo došli do brejk lopte koju nismo iskoristili, tu smo možda mogli da preokrenemo meč, ali igrali smo onoliko koliko su nam dali – rekao je Zimonjić.
Na pitanje da prokomentariše publiku u Areni, Zimonjić je rekao da „publika navija onoliko koliko se osvajaju poeni“.
-Publika je bila fenomenalna danas, Arena je bila puna. Publika može da navija samo ako vi dobijate poene, jednostavno u prva dva seta smo bili bez šanse, dobro su počeli, bili bolji u svim segmentima. U trećem, kad smo imali šanse, i publika je bila bolja – dodao je Zimonjić.
Bozoljac je bio sličnog mišljenja, rekavši da su Česi bili „mnogo bolji“.
-Mi jesmo grešili, ali zato što su oni igrali dobro, non-stop je pritisak bio na nama koji su oni stvarali dobrom igrom. Trudio sam se da se isključim, da odigram što bolje mogu… Mislim da su danas oni bili bolji, u par navrata možda nismo imali sreće, ali bili su bolji – kazao je Bozoljac.
Na pitanje da li će biti spreman ako bude morao da sutra igra peti, odlučujući meč, Bozoljac je odgovorio potvrdno, ali i podsetio da pre toga Đoković treba da pobedi Berdiha.
-Dobro sam, oporavaviću se večeras, ako budem igrao, daću 100 odsto od sebe da pobedim, bili smo već u ovoj situaciji. Taj prvi meč je težak i treba da idemo stepenik po stepenik i tek posle tog meča da se fokusiramo na poslednji. Biće to težak duel (Đoković-Berdih), umoran je, a i ovih 1:2 pospešuje pritisak – rekao je Bozoljac.
-Ako ja budem igrao, biću rasterećen, daću sve od sebe, ne mogu da igram iznad svojih mogućnosti. Svako ko se bude našao u toj ulozi, mora da razmišlja na ovaj način, pritisak može samo da ukoči – dodao je Bozoljac.
Selektor Bogdan Obradović složio se s teniserima i rekao da je Češka danas bila bolja, ali novinare je zanimalo i zašto u dublu nije igrao Đoković.
-Češka je dobro igrala danas, momci su dali sve u ovom momentu. Novak je igrao dosta mečava ove sezone, pričao sam sa njim, diskutovali smo o tome i posle svih tih razgovora odlučio sam se za Iliju Bozoljca – rekao je Obradović.
On je naveo da se Srbija nalazi u teškoj situaciji.
-Pritisak je na našoj strani. Posle Novakovog meča, nadam se da će se igrati peti, odlučujući. Za taj meč imam dve opcije. Mislim da će Česi da ostave Štepaneka, ja još nisam doneo odluku – rekao je srpski selektor.
-Novak je u prednosti, jer ga je više puta pobedio, i posle tog meča imamo peti, koji će, prema mom mišljenku, biti otvoren. Biće dug dan sutra, ali prvo Novak mora da pobedi – kazao je Obradović.
Sutra su na program dva singl meča, Novak Đoković – Tomaš Berdih i Dušan Lajović – Radek Štepanek.

Povezana vest:  ITF razmatra uvođenje taj brejka u trećem setu na OI