novak djokovic finale (4)

DAVIS CUP 2013, FINALE

Đoković: Najvažnije je da sam Srbiji sačuvao nadu

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je posle pobede nad Tomašem Berdihom da je najvažnije da je nacionalnom timu sačuvao nadu za trijumf u finalnom meču Dejvis kupa protiv selekcije Češke.
Đoković je danas savladao Berdiha sa 6:4, 7:6 (7:5), 6:2, pa je Srbija u Beogradskoj areni izjednačila rezultat protiv Češke na 2:2.
-Teško je reći bilo šta značajno što može pomoći Dušanu Lajoviću da pobedi Radeka Štepaneka, ali je najbitnije da igra svim srcem. Svi znamo da on nije favorit, međutim, sve nade smo stavili na njegova pleća. Uz podršku fenomenalne publike možda i uspe, sve je moguće – izjavio je Đoković.
On je naglasio da je 24. uzastopnu pobedu ove sezone ostvario posle velike borbe.
-Berdih je danas svakako jedan od najboljih na svetu, Rezultat je bio tesan, ali je neverovatan osećaj igrati pred punom Arenom koja vam daje pravu energiju – kazao je Đoković.
Prvi reket Srbije izrazio je nadu da će Lajović strpljivom igrom ipak moći da preokrene rezultat protiv Štepaneka.
-Štepanek je mnogo iskusniji i zbog toga je u prednosti nad Lajovićem. U mom današnjem meču pritisak je takođe bio ogroman, i ja sam ga itekako osećao. Zadovoljan sam što sam uspeo da pobedom zadržim nadu da će Srbija osvojiti drugi trofej Dejvis kupa – rekao je Đoković, dodajući da mu je sledeće sezone prioritet osvajanje gren slem turnira.
-Prioritet su mi gren slemovi i oni su mi ispred borbe za poziciju broj jedan. Ove 24 uzastopne pobede koristiće mi za sticanje dodatnog samopouzdanja u nastupajućoj sezoni – zaključio je Đoković.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2012, Tipsarević: Česi su u maloj prednosti zbog domaćeg terena