Novak Djokovic-1

Đoković zadovoljan sezonom

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je zadovoljan završenom sezonom, da će izvući pouke iz poraza na grend slem turnirima i da želi da pomogne Srbiji, ali da se neće baviti politikom. Đoković je ove sezone osvojio sedam titula i ostvario 74 pobede, a godinu je završio sa 24 uzastopne pobede. 
Srpski teniser je godinu završio na drugom mestu na ATP listi sa 770 bodova manje od Španca Rafaela Nadala, koji ga je pobedio na Rolan Garosu, Ju Es openu i u Montrealu. 
-Mislim da je ova godina bila veoma uspešna za mene. Igrao sam konstantno dobro cele godine i to me usrećuje – rekao je Đoković za Sport 360. 
On je izgubio u finalu Vimlbdona od Britanca Endija Mareja, a u polufinalu Rolan Garosa i finalu Ju Es opena od Nadala. 
-Pretrpeo sam tri poraza na grend slem turnirima ove godine. Izvući ću pouke i raditi na tome da budem bolji. Poraz od Rafe u polufinalu Rolan Garosa mi je najteže pao. Želeo sam da osvojim taj trofej, ali mi nije bilo suđeno – rekao je Đoković. 
Đoković je rekao da poštuje Nadala i pohvalio je njegove rezultate, nakon što se Španac vratio na teren posle sedmomesečne pauze zbog povrede kolena. 
-Nije lako vratiti se posle povrede, pa sam bio impresioniran načinom na koji je uspeo da se vrati – rekao je on. 
Đoković je rekao da bi teniseri trebalo da imaju bolji odnos sa ljudima iz ATP. 
-Želeo bih da vode računa o našim interesima, a ne o nečemu drugom. Nema smisla da zastupaju igrače i turnire, pošto se naši interesi ne podudaraju. To bi trebalo razdvojiti, ili makar da se, u najmanju ruku bolje radi – rekao je on. 
Đoković je rekao da nema nameru da se bavi politikom. 
-Želim da pomognem mojoj zemlji na mnogo načina, ali ne kao političar. Fondacija Novak Đoković mnogo pomaže Srbiji, pošto se brine o ugroženoj deci, pomažući im da se kvalitetno obrazuju. Otvaramo obdaništa, igrališta, obučavamo nastavnike i pomažemo institucijama, a to mnogo znači mojoj zemlji – rekao je Đoković. 

Povezana vest:  Veliki preokret Tipsarevića za drugo kolo Ju-Es opena