Jelena Janković mentor Aleksandre Krunić

 

jj i akPrvi reket Srbije, devojka koja je sezonu 2008. završila na prvom mestu WTA liste, osvojila 11 WTA trofeja i igrala isto toliko finala, u 2009. treći put za redom učestvovala na završnom turniru sezone – Mastersu i završila među četiri najbolje na svetu – Jelena Janković postala je mentor jednoj od najtalentovanijih mladih teniserki Srbije 16-godišnjoj Aleksandri Krunić.

– Veliko mi je zadovoljstvo što me je Aleksandra izabrala za mentora. Iako se još uvek aktivno bavim tenisom i to ču činiti još nekoliko godina drago mi je što imam mogućnost da pomognem svojim iskustvom nekome ko tek kreće da krči put u profesionalnim vodama. Kada sam ja ušla u svet profesionalaca, izabrala sam Moniku Seleš za mog mentora, ona je bila moj idol i sećam se koliko mi je svaka njena reč značila i svaki njen savet. Aleksandra je veoma talentovana mlada igračica i nadam se da će joj značiti moji saveti i moja podrska koju ču moći da joj pružim. Volim da pomažem i meni puno znači kad mogu da moje iskustvo sa teniskih terena podelim sa drugima, posebno mi je drago što je Krunićeva igračica iz Srbije i što ću time moći da pomognem da se naš tenis razvija i nastavi da ide uzlaznom linijom. Samim tim i kada se mi koji smo danas na vrhu povućemo, imaćemo naslednike tako da će se time nastaviti zlatna era ženskog tenisa u Srbiji koja traje već nekoliko godina – rekla je osma teniserka sveta Jelena Janković koja će sezonu 2010. započeti na turniru u Sidneju gde je 2007. godine igrala finale. Aleksandra Krunić koja je u profi vode kročila 2008. na ITF turniru Prokuplju (10.000 dolara nagradni fond) i odmah  osvojila duplu krunu (singl i dubl), u 2009. osvojila dve ITF titule (10.000 dolara nagradni fond) i igrala jedno finale, trenutno je na 627. poziciji WTA liste i do kraja 2009. odigraće još dva turnira.

Povezana vest:  Ðoković: Federer bio bolji u svim segmentima

– Pred kraj sezone uvek postoje neke akcije, kao na primer završavanje ugovora ili njihovo produžavanje, potpisivanje novih, sastavljanje spiska turnira za iduću sezonu kao i treninga. Sve to može da povuće za sobom umor i odvuče pažnju od najvažnijeg – odmora. Ali postoji i jedna vest, koja mi je ulepšala pripreme za novu sezonu. Predložila sam Jeleni da mi bude mentor i pristala je. To je za mene velika čast. Ipak imati za mentora igrača, koji je bio prvi na svetu i koji je u vrhu već dugo godina je nešto, o čemu mnogi maštaju. Jako sam zahvalna Jeleni što je pristala. Imam veliko poverenje u njeno iskustvo i drago mi je što sam dobila priliku da je upoznam bolje. Jedva čekam februar 2010. i Fed cup meč u Beogradu Srbija – Rusija. Sledeće nedelje krećem sa takmičenjem na „fjučersima“ u Španiji i nadam se da ću na idućim turnirima odigrati najbolje što mi dozvoljava forma u kojoj sam trenutno i da ću u sledeću godinu ući već kao igrač iz prvih 600 na svetu – rekla je Aleksandra Krunić.