Ana Ivanovic Australian Open

AO 2014

Ana Ivanović u osmini finala Australijan opena

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se danas u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedila 17. teniserku sveta, Australijku Samantu Stosur sa 2:1 (6:7, 6:4, 6:2). Teniserke su na početku prvog seta osvajale gemove na svoj servis, sve do sedmog, kada je Australijanka napravila brejk i posle gema na svoj servis povela sa 5:3. U devetom i 10. gemu Stosur nije iskoristila četiri set lopte, nakon čega je Ivanovićeva zaigrala bolje i preokrenula na 6:5. 
Stosur je nakon toga osvojila gem na svoj servis i set je odlučen u taj-brejku. Srpska teniserka povela je sa 6:3, ali nije uspela da iskoristi tu prednost, nakon čega je njena protivnica povela sa 8:7, ali je meč tada prekinut zbog kiše. 
Posle oko pola sata meč je nastavljen, kada je navučen krov na Rod Lejver areni, a Stosur je dobila taj-brejk sa 10:8 i povela sa 1:0. Ivanovićeva, 14. na WTA listi, je u petom gemu drugog seta napravila brejk i povela sa 3:2, nakon čega je zadržala tu prednost i izjednačila u meču na 1:1. 
Srpska teniserka je potpuno dominirala u trećem setu. Na početku je osvojila osam uzastopnih poena i povela sa 2:0. Ona je sigurno čuvala prednost, u sedmom gemu je napravila novi brejk za vođstvo od 5:2,  u narednom je sačuvala svoj servis i za dva sata i 21 minut ostvarila pobedu. 
Ivanovićeva će u osmini finala igrati protiv prve teniserke sveta, Amerikanke Serene Vilijams, koja je jutros u dva seta pobedila Slovakinju Danijelu Hantuhovu, 6:3, 6:3. Ona je do sada četiri puta igrala sa Vilijams i pretrpela sva četiri poraza. Poslednji put igrale su 2012. godine, na Ju Es openu, kada je bilo 1:6, 3:6. 

Povezana vest:  ATP RANG LISTA, Nadal prvi, Đoković treći, Troicki 30, Tipsarević 48!