novak djokovic 1 dan

AO 2014

Đoković u osmini finala Melburna

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijen Opena, pošto je danas u trećem kolu savladao Uzbekistanca Denisa Istomina sa 6:3, 6:3, 7:5.
Drugi teniser sveta je rutinskom, ali pre svega kvalitetnom igrom, preskočio i treću prepreku u pohodu na četvrtu uzastopnu titulu u Melburnu.
Od početka meca bila je vidljiva razlika u klasi, s obzirom da je Đoković pogađao vinere kao „u igrici“, za razliku od Istomina kome je za svaki poen bilo potrebno mnogo više truda.
Ipak, Uzbekistanac je pokazao da nije bez razloga u trećem kolu Melburna, pošto je u trećem setu, kada je Đoković servirao za meč, iskoristio prvu brejk loptu od početka duela za 5:5 i malo sebi produžio „život“.
Đoković je međutim, odmah uzvratio, napravio ribrejk i potom rutinski, na svoj servis, uplovio u osminu finala, iskoristivši drugu meč loptu.
Đoković će u borbi za mesto u četvrtfinalu igrati protiv Italijana Fabija Fonjinija koji je bio bolji od Amerikanca Sema Kverija rezultatom 7:5, 6:4, 6:4. Đoković vodi protiv Fonjinija sa 6:0 u međusobnim mečevima.

Povezana vest:  Kim Klajsters sledeća pobeda vraća na broj 1 ženskog tenisa