sestre viliams oi 2012

AO 2014

Sestre Vilijams se povukle iz takmičenje u dublu

Američke teniserke sestre Serena i Venus Vilijams povukle su se iz takmičenja u konkurenciji dublova na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu zbog povrede noge Venus Vilijams, saopštili su danas organizatori. Venus Vilijams se od početka januara i turnira u Oklandu muči sa povredom leve noge, zbog čega je morala da odustane od takmičenja u Melburnu. 
-O tome morate da pitate Venus. Znam samo da je imala problema i na turniru u Oklandu – rekla je Serena Vilijams, koja je jutros pobedila Slovakinju Danijelu Hantuhovu sa 6:3, 6:3 i plasirala se u osminu finala. 
Prva teniserka sveta rekla je da joj je žao što neće igrati u dublu, ali da je to na neki način i olakšanje, pošto neće mnogo vremena provoditi na terenu po velikim vrućinama. 
-Volim da igram dubl sa Venus, volimo kada smo zajedno na terenu. Nedostajaće mi takmičenje u dublu, pošto su mi ti mečevi i dodatni trening – rekla je ona. 
Sestre Vilijams su do sada osvojile 13 grend slem trofeja u konkurenciji dublova. U Melburnu nisu bile nosioci, pošto su prošl godine zajedno igrale na samo četiri turnira.

Povezana vest:  Ana Ivanović: Nisam iskoristila šanse