ivanovic d7

AO 2014

Ana Ivanović pobedila Serenu Vilijams

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je jutros pobedila najbolju teniserku sveta, Serenu Vilijams sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:3). 
Ivanović je tako prekinula seriju od 25 uzastopnih pobeda Serene Vilijams i prvi put od US Opena plasirala se u četvrtfinale nekog Grend slem turnira.
„Neverovatno je. Trudila sam se da igram najbolje što mogu“, izjavila je posle meča oduševljeno Ivanović.
Ona je rekla da nije bilo lako igrati „protiv takve šampionke“.
-Nikada je ranije nisam dobila, ali ona je samo ljudsko biće i znam da je na njoj bio veliki pritisak, tako da sam samo izašla i udarala lopticu i to sam vrlo dobro radila – istakla je Ivanović.
-Bili ste neverovatni. Mnogo sam uzbuđena – poručila je Ana Ivanović publici u Rod Lejver areni, prenela je agencija Rojters.
Vilijams je otkrila da je igrala sa povredom leđa i da je malo falilo da se povuče sa Otvorenog prvenstva Australije. Dodala je da je morala da uzme jake lekove i da se otežano kretala, ali svoj poraz nije pripisala tom problemu.
-Možda se nisam fizički osećala najbolje, ali to nema veze. Mislim da je Ana odlično odigrala. Uradila je sve što treba za pobedu – kazala je Vilijams.
Posle meča Ivanović-Vilijams na teren je izašao i Novak Đoković koji igra meč sa Italijanom Fabiom Fonjinijem. Đoković je dobio svih šest duela protiv Fonjinija.

Povezana vest:  MARAKEŠ ČELENDŽER, Bozoljac eliminisan u četvrtfinalu