Ana Ivanovic Day 5

AO 2014

Ivanovićeva: Verovala sam u svoju igru,spremna sam za borbu

Srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je danas da je verovala u svoju igru u današnjem meču protiv prve teniserke sveta, Amerikanke Serene Vilijams, i da joj mnogo znači ova pobeda protiv velike šampionke na Australijan openu.
-Ovo je sigurno jedna od najvećih pobeda u mojoj karijeri. Ona je sjajna igračica. Pokušavala sam da odigram dobar meč i da dam sve od sebe. Meč je bio neizvestan do poslednjeg trenutka, veoma sam uzbuđena. Imala sam mnogo samopouzdanja, neke stvari sam uradila odlično, pritiskala je tokom celog meča – rekla je Ivanovićeva.
Ivanovićeva se plasirala u četvrtfinale Australijan opena, pošto je danas u Melburnu pobedila Vilijamsovu sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:3). 
-Nisam mnogo mislila o tome ko mi je protivnik, jer to ponekad može da vam naškodi. Verujem u svoju igru i u svoj rad. Volim da kontrolišem poene i volim da budem agresivna, jednostavno u to moram da verujem. Morala sam da budem koncentrisana, da ostanem u meču, pošto je bilo trenutaka kada je rezultat mogao da ode u njenu korist – rekla je 14. teniserka sveta. 
-Zaista sam verovala u svoju igru, morala sam da prekinem lošu seriju i plasiram se u četvrtfinale, a ima li boljeg načina da to uradim negde nego na Australijan openu, protiv takve šampionke – dodala je srpska teniserka. 
Ivanovićeva je rekla i da nije čula da je Vilijamsova imala problema sa povredom leđa. 
-Nisam čula za to. Mislim da nije servirala brzo kao u prethodnim mečevima. Nadam se da će se brzo oporaviti – rekla je Ivanovićeva I dodala da je bila zadovoljna svojim servisom u meču protiv Vilijamsove. 
Ona je istakla da joj mnogo znači pobeda protiv prve teniserke sveta.
-Ovo je sjajno. Pobeda mi mnogo znači, mnogo sam truda uložila I sada se isplaćuje. Prethodnih godina na grend slem turnirima sam imala veoma teške protivnike u osmini finala, a ovde je bio najteži rival. Izašla sam na teren i nisam imala šta da izgubim. Verovala sam u sebe čak i kada sam grešila – rekla je Ivanovićeva. 
-Cilj mi je da održim ovaj nivo igre i da u svakom meču dam sve od sebe. U svakoj rundi su teški, opasni protivnici. Zadovoljna sam što sam došla do četvrtfinala u Melburnu, prvi put od 2008. Godine – dodala je srpska teniserka, koja nije pretrpela nijedan poraz od početka sezone. 
Upitana da li je, posle uspona i padova u karijeri, spremna da osvoji turnir, Ivanovićeva je rekla da uživa da se takmiči i da se ne plaši velike borbe s protivnicama. 
-Naporno radim i nikada ne znate šta će se dogoditi. Spremna sam I želim da se takmičim protiv svakoga. Znam da će biti mnogo teških mečeva. Spremna sam za borbu i nadam se da ću do kraja turnira uspeti ovako da igram – rekla je Ivanovićeva. 
Ivanovićeva će u četvrtfinalu igrati protiv pobednice meča domaće teniserke Kejsi Delakve i Kanađanke Eženi Bušar. 

Povezana vest:  Anastasija i Pavle osvojili međunarodne pehare na “Zvezdi”