maria sarapova

AO 2014

Azarenka u četvrtfinalu, poraz Šarapove

Branilac titule na Otvorenom prvenstvu Australije, Beloruskinja Viktorija Azarenka, plasirala se danas u četvrtfinale turnira u Melburnu, pošto je pobedila Amerikanku Sloan Stivens sa 2:0 u setovima (6:3, 6:2). Dvostruka uzastopna pobednica Australijan opena je do pobede nad 13. nosiocem došla za sat i po. Druga teniserka sveta će u četvrtfinalu igrati protiv pobednice meča između Poljakinje Agnješke Radvanske I Španjolke Garbine Murguse. 
Azarenka, koja je zabeležila 18. uzastopnu pobedu u Melburnu, rekla je da očekuje veliku borbu do kraja turnira, uprkos tome što su takmičenje završile Amerikanka Serena Vilijams i Ruskinja Marija Šarapova. 
Vilijamsovu je juče izbacila srpska teniserka Ana Ivanović (6:4, 3:6, 3:6), a Šarapova je danas izgubila od Slovakinje Dominike Cibulkove (6:3, 4:6, 1:6). 
-Teniserke koje su pobedile prvog i trećeg nosioca zaslužuju poštovanje, bile su bolje. One su opasne i vole da se takmiče. Najvažnije je da se koncentrišem na svoju igru. Četvrtfinalni meč jednog grend slema nikada nije lak, bez obzira ko vam je protivnik – rekla je Azarenka. 
Cibulkova je bila zadovoljna posle pobede nad trećom teniserkom sveta Šarapovom. 
-Nijednog trenutka nisam sumnjala u sebe – rekla je Cibulkova, 24. teniserka sveta. 
Ona će u četvrtfinalu igrati protiv 11. na WTA listi, Rumunke Simone Halep, koja je posle tri seta pobedila Jelenu Janković, 6:4, 2:6, 6:0. 

Povezana vest:  VIMBLDON 2011, Arn se povukla sa turnira, Petković protiv Forec Gakon