OFFICIAL DINNER 22

DAVIS CUP 2014

Obradović: Đokoviću je cilj povratak na prvo mesto

Selektor srpskih tenisera Bogdan Obradović rekao je danas da je Novak Đoković imao naporan početak sezone i da neće igrati protiv Švajcarske u Dejvis kupu kako bi se spremio za povratak na prvo mesto na svetskoj rang listi. 
-Novak je dosta iscrpljen i rekao je da želi da se što bolje spremi za nastavak sezone. Prioritet mu je da se vrati na mesto broj jedan. Odigrao je toliko velikih mečeva za ovaj tim i bitno je da se razume da je on i dalje deo ovog tima – rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Novom Sadu. 
Obradović je kazao da je bitno da se srpski tim širi. 
-Janko Tipsarević se oporavlja, Viktor Troicki je suspendovan, nismo kompletni… Širimo tim, ovde su igrači koji su učestvovali već u Dejvis kupu, a imamo i talente poput Nikole Milojevića i Peđe Krstina koji tek dolaze – kazao je Obradović. 
Duel će otvoriti meč Ilije Bozoljca i Federera, koji su se jednom u karijeri sastali na Vimbldonu, kada je Švajcarac pobedio sa 3:1. 
-To može da mi pomogne, ali i da mi oteža posao. Bio veoma gust meč. Daću sve od sebe, pokušaću bar da ga namučim. Nač cilj je da dođemo do trećeg dana – rekao je Bozoljac. 
On je kazao da je Đokoviću žao što nije sa ekipom u Novom Sadu. 
-Federer je verovatno imao plan, a odluku je možda doneo dva-tri dana pre meča. Novak ne bi imao dovoljno vremena da se pripremi da odigra na potrebnom nivou i da je došao… Žao mu je što nije sa nama – rekao je Bozoljac. 
Posle Bozoljca i Federera, na teren će izaći Dušan Lajović i pobednik Otvorenog prvenstva Australije Stanislas Vavrinka. 
-Gledao sam Vavrinkino finale sa Rafaelom Nadalom i imam utisak da bi Vavrinka dobio i da se Nadal nije povredio. Setite se da je u drugom setu napravio brejk dok je Nadal bio fit. U neku ruku, dotle je bio dobar meč, a sve posle toga je bilo i bez veze – kazao je Lajović. 
Prema žrebu, u subotu bi u dublu trebalo da se sastanu Nenad Zimonjić i Filip Krajinović sa Markom Kjudinelijem i Mihaelom Lamerom.
-Prijatno smo iznenađeni Federerovom odlukom, kako mi tako i publika. Ne ide nam u prilog što su došli sa dva najjača igrača. To će biti sjajno iskustvo – rekao je Zimonjić. 

Povezana vest:  ATP LISTA, Đoković drugi, Tipsarević deveti, Troicki pao