lajovic (1)

DAVIS CUP 2014

Lajović izgubio, Srbija gubi sa 2:0 od Švajcarske

Teniser reprezentacije Srbije Dušan Lajović izgubio je danas od Stanislasa Vavrinke, čime je reprezentacija Švajcarske u duelu Dejvis kupa povela s 2:0. Vavrinka je u Novom Sadu savladao Lajovića sa 3:1 u setovima (6:4, 4:6, 6:1, 7:6). 
Duel prvog kola svetske grupe Dejvis kupa nastaviće se sutra, u 15.00 mečom dublova. Prvi set prošao je u nesigurnim servisima oba tenisera, a Švajcarac je uzeo tri brejka, naspram dva Lajovića i poveo u meču. 
Lajović je u drugom setu odlično servirao i nije dozvolio protivniku da iskoristi dve brejk prilike kod rezultata 2:2, a potom je uzeo servis pobedniku Australijan opena i izjednačio u setovima. 
Vavrinka, treći teniser sveta, odlično je odigrao treći set i lako ga osvojio, da bi u četvrtom bila viđena neizvesna borba i taj brejku. Švajcarac je poveo sa 3:0 u odlučujućem gemu četvrtog seta, a onda je povredio ruku, te je do kraja bilo neizvesno. Ipak, Vavrinka je uspeo da skupi snagu i dobije sa 9:7 i tako zabeleži pobedu. 
U prvom duelu između Srbije i Švajcarske, Rodžer Federer je ranije ubedljivo savladao Iliju Bozoljca u tri seta. Švajcarci su tako došli nadomak plasmana u narednu rundu, a prvu priliku da obezbede prolaz imaće u subotu kada bi, prema žrebu, Mihael Lamer i Marko Kjudineli trebalo da igraju protiv Nenada Zimonjića i Filipa Krajinovića. 

Povezana vest:  WTA BALI, Pobede Klejbanove i Hantuhove