auto put zastoj (1)

Marić: Očekuje se loše vreme, ne krećite na put

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić upozorio je večeras da se tokom noći očekuje još lošije vreme u Srbiji i apelovao na građane da nikako ne kreću na put. U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da se Vojska Srbije uključila u akciju deblokade puteva, pošto su snežni nanosi i jaki udari vetra zavejali ljude i vozila na više lokacija. 
-Moram da kažem, začuđujuće je odsustvo odgovornosti građana, koji se u ovakvim slučajevima odlučuju na put. Veče ćemo dočekati spokojno, a vojna vozila ostaće na terenu – izjavio je ministar odbrane Nebojša Rodić. 
Transportni helikopter 204. vazduhoplovne brigade Mi-17 u pet navrata do bolnice u Zrenjaninu prevezao je 84 osobe koje su od sinoć bile zavejane u okolini Stajićeva. Na pravcu Bačka Topola a?? Subotica kod Novog Orahova Prva brigade angažovala je tenk za izvlačenje. Tenkom je raščišćen sneg I oslobođena kolona zavejanih vozila. 
Do promrzlih putnika stiglo je i vojno vozilo s toplim čajem. Ka najkritičnijem pravcu, Perleza -Stajićevo, upućena je mehanizacija 333. inžinjerijskog bataljona, kao i helikopter „gazela“ koji izviđa teren, dok su na putu Bačka Topola – Kula već angažovane inžinjerijske mašine Prve brigade Kopnene vojske. 
Dve inžinjerijske mašine nalaze se na relaciji Pančevo – Banatsko Novo Selo – Vladimirovac, gde održavaju prohodnost puta. 
Pripadnici Prve brigade i Specijalne brigade Kopnene vojske i Komanda za razvoj Banatske brigade obezbedili su za ugrožene građane vreće za spavanje, ćebad, odeću za utopljavanje i tople napitke. Centar za obuku Kopnene vojske uputio je sanitetsko vozilo u selo Kličevac kod Velikog Gradišta, koje je takođe zadesilo nevreme. 

Povezana vest:  Prezervativi budućnosti bez lateksa, ali sa viagrom