vesna dolonc 2

FED CUP 2014

Dolonc: Voznijak je bila bolja, još nije gotovo

Srpska teniserka Vesna Dolonc rekla je danas da je dala sve od sebe u duelu protiv Aleksandre Voznijak, u prvom meču prvog kola Druge grupe FED kupa, ali da je Aleksandra Voznijak bila bolja i obećala veliku borbu do kraja duela u Montrealu. Reprezentacija Kanade vodi sa 2:0 u prvom kolu Druge grupe FED kupa. Vesna Dolonc je izgubila sinoć od 274. teniserke sveta Aleksandre Voznijak sa 1:2 (5:7, 6:2, 6:4), dok je Jovana Jakšić, 149. teniserka na WTA listi, izgubila od 19. teniserke sveta Eženi Bušar, sa 0:2 (1:6, 0:6). 
Dolonc, 117. teniserka sveta, je u prvom setu vodila sa 5:1, ali je ispustila veliku prednost. 
-Voznijak je na početku bila nervozna, promašivala je, ali je u nastavku ‘pronašla’ svoju igru i zaigrala mnogo bolje. Ja sam tada izgubila samopouzdanje, ali sam ipak uspela da osvojim drugi set. Teško je vratiti se posle onako izgubljenog prvog seta, ali uspela sam, borila se i izjednačila – rekla je Dolonc posle meča. 
-Pokazala sam šta znam, dala sam sve od sebe i to je najvažnije. U pojedinim trenucima sam imala problema sa servisom i na tome moram još da radim. Imala sam priliku, ali u tenisu se sve brzo menja I morate da iskoristite svoje šanse – dodala je ona. 
Večeras u Montrealu se igraju preostala tri meča. Od 19 sati po srednjoevropskom vremenu počinje duel Bušar i Dolonc, a nakon toga igraju Voznijak i Jakšić. Posle toga na programu je meč dublova, a najavljeno je da će igrati Nina Stojanović i Aleksandra Krunić protiv Gabrijele Dabrovski I Šeron Fičman. 
-Pobedila je bolja, ali nastavićemo da se borimo do kraja duela, još ništa nije gotovo – rekla je Dolonc. 

Povezana vest:  Nadal neće nastupati na Kvinsu zbog poreza