krstin

Krstin: Pobede motivacija za dalji rad

Srpski teniser Peđa Krstin koji je u kvalifikacijama ATP turnira u Zagrebu prošle nedelje senzacionalno eliminisao Kipranina Markosa Bagdatisa ocenio je da će mu ta pobeda biti veliki podstrek za nastavak karijere.
-Osećaj je bio zaista sjajan. Prvi put sam se našao na jednom ATP turniru i vrlo sam zadovoljan kako je to izgledalo. Žao mi je što sam se zaustavio već u prvom kolu, ali to će mi samo biti motivacija za dalji rad“, rekao je Krstin, koga je u prvom kolu u Zagrenu zaustavio zemljak Dušan Lajović.
U mečevima na putu do glavnog žreba, 19-godišnji teniser je u dva navrata pravio preokret posle kojeg je dolazio do pobede. 
Krstin smatra da je mentalna snaga ključ uspeha svakog tenisera.
-Radio sam dosta u prethodnom periodu na mentalnoj snazi, da sebi ne dozvolim da padnem u momentu kada mi stvari možda ne polaze za rukom. Drago mi je što je rad na toj komponenti moje igre već pokazao prve rezultate, ali naravno da se na tome ne zaustavljam i da ću morati da radim još mnogo više – rekao je je Krstin. 
On je naglasio da se za meč sa bivšim osmim teniserom sveta Bagdatisom nije pripremao drugačije u odnosu na ostale duele. 
-Duelu sa Bagdatisom pristupio sam kao bilo kom drugom meču sa bilo kojim drugim rivalom. Jednostavno, trudim se da se maksimalno skoncentrišem i da ne obraćam pažnju na ime, ili rejting protivnika, već želim da na ishod meča isključivo utiče moja igra – kaže Krstin. 
Devetnaestogodišnjeg srpskog tenisera sledeće nedelje očekuje fjučers, takođe u Zagrebu, gde će biti šesti nosilac. Krstin trenutno zauzima 373. mesto na ATP listi, što je njegov najbolji plasman u karijeri.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2011, Srpski teniseri spremni za meč sa Argentinom