PAR-TIS 02HOKEJ NA LEDU
Partizan slavio u derbiju uz goleadu u Pioniru
 
Hokejaši Partizana savladali su ekipu Tise Volan rezultatom 14:8 (4:1,5:2,5:5) u meču trinaestog kola Prvenstva Srbije.
U derbi utakmici dve prvoplasirane ekipe na tabeli odbrane gotovo da nisu ni postojale. Viđeno je ukupno 22 gola, a blistao je iskusni Marko Kovačević koji je postigao polovinu pogodaka Partizana uz tri asistencije. Kovačević je sjajnom partijom vodio svoj tim do pobede i učinio da se izostanak kapitena Milovanovića, povređenog pre dve nedelje u Subotici, praktično i ne oseti.
Gosti nijednog trenutka nisu uspeli da rezultatski ozbiljnije zaprete, a „crno-beli“ su demonstrirali značajnu razliku u kvalitetu i tako pokazali da ubedljiv trijumf u prvom susretu u Segedinu od 8:1 nije bio slučajan.
Pored maestralnog Kovačevića u dresu Partizana blistali su još Dimitrije Filipović i Nenad Raković sa po dva pogotka, kao i Pavle Ogrizović sa čak četiri asistencije. Golove za „crno-bele“ još su postigli Marko Brkušanin, Srđan Ristić i Aleksa Luković.
U gostujućoj ekipi iz Mađarske takođe sjajan bio je Tamaš Odri sa čak pet pogodaka, dva gola dodao je Daniel Mohai a jedan Tamaš Pilšik.
Ovom pobedom Partizan se učvrstio na prvom mestu na tabeli, pa sada ekipi iz Segedina beži velikih pet bodova (uz dva meča minusa). Partizan je prvi sa 21 bodom iz osam mečeva, Tisa je ostala na 16, dok je na trećem mestu ekipa Beostara sa 15.
Ekipa sa Novog Beograda je dan ranije, u meču sedmog kola, savladala vicešampiona Vitez rezultatom 4:3 posle boljeg izvođenja penala. Tom pobedom Beostar je upisao nova dva boda i primakao se ekipi Tise Volan da samo bod zaostatka uz dva meča manje, dok je Vitez četvrtoplasiran sa 10 bodova iz šest odigranih utakmica.
Poslednji meč ovog vikenda u nedelju od 12.30 časova u novosadskom „Spensu“ igraju poslednjeplasirani NS Stars i Beostar.
Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, SAAF LIGA, Derbi pripao beogradskim Vukovima