vranes kzn

FED CUP 2014

Vraneš: Verujem da je sve moguće

Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Dejan Vraneš veruje da je moguć preokret u nastavku Fed kup meča protiv Kanade, koja posle prvog dana vodi sa 2:0.
Vođstvo Kanađankama donele su Aleksandra Voznjak koja je savladala Vesnu Dolonc sa 7:5, 2:6, 6:4 i Eženi Bušar pobedom nad Jovanom Jakšić sa 6:1, 6:0. 
-Nismo završili dan sa očekivanim rezultatima. Našim devjkama čestitam na izvanrednoj borbi. Ne predajemo se, iako oni vode sa 2:0, devojke će se maksimalno potruditi. Vesna može da odigra mnogo bolje i verujem da je sve moguće – rekao je Vraneš.
On je ocenio da je Dolonc odlično igrala protiv Voznijak, naročito u drugom setu koji je dobila sa 6:2.
-Dolonc je odlicno igrala i u prvom setu. ali je naglo stala i servis joj je pao, a u trećem setu je uspela da stigne vođstvo Voznijak, ali nije imala snage da završi meč u svoju korist – rekao je Vraneš.
On je naglasio da Jovana Jakšić nije imala puno šansi protiv Bušar, „koja se pokazala jednom od najboljih teniserki na WTA turu:“, ali da veruje da će ona u drugom meču pokazati sve svoje kavlitete.
Dolonc je poručila da se nada pobedi protiv Bušar.
-Igrale smo prošle godine, znam da će biti težak meč, ali se nadam pobedi – rekla je Dolonc.
Jovana Jakšić takođe veruje da nije sve izgubljeno.
-Verujem da Vesna moze da pobedi Bušar, a onda imamo šansu da pobedimo – rekla je Jakšić.
Meč dveju reprezentacija završava se u noći između nedelje i ponedeljka kada su na programu preostale tri partije.
Dolonc će igrati protiv Bušar, Jakšić protiv Voznjak, dok će Nina Stojanović i Aleksandri Krunić u dublu protivnice biti Šeron Fičmen i Gabrijela Dabrovski.

Povezana vest:  Đoković: Radujem se Vimbldonu i jagodama sa šlagom