AA_tennis_ball_racquetGRAND SLAM vs MUNDIJAL

Nema gledanja SP na Vimbldonu

 

Ove godine prema program takmićenja preklapa će se dva izuzetna sportska događaja. Svetsko prvenstvo u fudbalu u Južnoj Africi i treći Gren slem sezone – Vimblodn. Najbolji teniseri sveta boriće se za titulu najboljeg na travnatim terenima u Ol Ingland Klubu startuje 21. juna i trajaće do 4. jula, dok će se fudbalske reprezentacije okupiti na jugu Afrike i igrati svetsko prvenstvo od 11. juna do 11. jula.

Povezana vest:  Del Potro povredio koleno x

Velika očekivanja imaju navijači Engleske od fudbalske reprezentacije koja u istoriji ima samo jednu titulu prvaka i to iz 1966, kada su bili domaćini Mundijala. Ipak, organizatori Grend slema najavili su da neće izaći u susret gledaocima u Ol Ingland Klubu i da na video zidovima neće puštati utakmice sa Svetskog prvenstva.

-Nikada ne reci nikada, ali nemamo plan prikazivati utakmice sa Svetskog prvenstva. Ne bi bilo u redu da naši gledaoci gledaju tenis pa fudbal. Naravno, na dnevnoj bazi možemo planirati, jer znamo koliko je jak interes naših ljudi za englesku reprezentaciju, ipak, naš globalni stav po tom pitanju je da se fudbal neće prikazivati – stoji u izveštavaju Organizacionog odbora Vimbledona.

Povezana vest:  ATP PEKING, Conga prvi finalista u Pekingu

U nastavku saopštenja stoji još:

-Organizatori smo jednog od najvećih svetskih teniskih turnira ikada i ne bi bilo u redu mešati ga sa fudbalom. Uvek postoji mogućnost odlaska u Afriku ili ostanka kući uz televiziju.