hantuhova_prvi _mecFED KUP
Hantuhova prepušta Jeleni Janković ulogu favorita
Slovačka teniserka Danijela Hantuhova prepustila je srpskoj reprezentativki Jeleni Janković ulogu favorita u sutrašnjem duelu, u okviru plej-ofa za opstanak u Svetskoj grupi Fed kupa koji se igra u Beogradskoj areni.
Trenutni rezultat između Srbije i Slovačke je nerešen 1:1.
-Jelena je favorit, ali ću pokušati da se što bolje skoncentrišem kako bih svojoj reprezentaciji donela još jedan poen i vođstvo. Budući da sam poslednji put pobedila Jelenu na turniru u Čarlstonu prošle sedmice, smatram da imam šanse – izjavila je Hantuhova.
Prvi reket Slovačke naglasila je da očekuje „veoma uzbudljiv i neizvestan meč“.
-Sigurno je da ćemo obe pokušati da ‘preživimo’ i svojoj reprezentaciji obezbedimo mesto u Svetskoj grupi. Ta borba za opstanak daće poseban ton našem meču – poručila je Hantuhova.
Najbolja slovačka teniserka pohvalila je igru Bojane Jovanovski, iako je danas ubedljivo pobedila sa 6:2, 6:2.
-Bojana je još mlada, ali očigledno da ima veliki potencijal. Smatram da je pred njom velika teniska budućnost – istakla je Hantuhova.
Selektor reprezentacije Slovačke Matej Liptek ocenio je „zadovoljavajućim“ trenutni nerešen rezultat u susretu sa Srbijom.
-Sve je otvoreno, a ono što je sigurno jeste da idemo na obe pobede sutra u singlu. Očekujem veoma dramatične mečeve – rekao je Liptek.
Povezana vest:  ATP DUBAI, Treći uzastopni pehar Đokovića u Dubaiju, na redu Davis Cup sa Indijom