DZUDODŽUDO
Održan memorijalni turnir „Srđan Janković“
U dvorani beogradskog Sportskog centra Šumice danas je održan 16. memorijalni džudo turnir „Srđan Janković“, na kojem je učestvovalo oko 350 takmičara i takmičarki uzrasta od pet do 19 godina, predstavnici 48 klubova iz devet zemalja.
U sveukupnom plasmanu pehar za prvo mesto osvojio je mađarski klub „Domasek“ iz istoimenog mesta, drugi je bio „Žandarmerija Beograd“, a treći domaćin takmičenja „Trudbenik-Kortega“.
Mladi džudisti su ponovo bili ukras SC „Šumice“, sportskim ponašanjem i kvalitetom borbi. U prepunoj dvorani turnir je svečano otvorio Vuk Rašović, višestruki šampion sveta i Evrope u džudou za veterane.
Turnir je bio uspešan, na visokom međunarodnom nivou, borbe atraktivne i kvalitetne.Sve je proteklo u izuzetno fer borbi, bez ijednog incidenta, na strunjačama i među gledaocima, iako je reč o srčanom i napetom borilačkom sportu.
Za pojedinačne plasmane (osvojeno jedno od prva tri mesta) takmičari su dobili medalje i pohvalnice, najvrednije uspomene sportske mladosti.
Sudije su bile na internacionalnom nivou. Vredni članovi DŽK „Trudbenik-Kortega“ i ovog puta su veoma dobro organizovali međunarodni memorijalni turnir, u čast svog rano preminulog predsednika, vrhunskog sportiste, naučnika i čoveka, Srđana Jankovića.
Povezana vest:  TEKVONDO, Milica Mandić na Kopaniku brusi formu za Mersin