novak djokovic indi

ATP INDIAN VELS

Đoković preko Iznera do finala u Indijan Velsu

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Masters turnira u Indijan Velsu, pošto je u polufinalu pobedio Amerikanca Džona Iznera sa 2:1 u setovima 7:5, 6:7, 6:1. Đoković je za dva sat i 23 minuta igre u njihovom sedmom međusobnom duelu došao do pete pobede. 
Najbolje rangirani srpski teniser je imao 68 odsto ubačenog prvog servisa, a od toga je osvojio 74 procenata. Srpski teniser je drugom setu dvaput servirao za meč, ali je oba puta u Izner uspeo da uzvrati oduzimanjem servisa. 
Đoković, koji je drugi teniser sveta, u prvom setu je pri rezultatu 4:5 spasio tri vezane set lopte, da bi potom u narednom oduzeo servis Amerikancu, 13. na ATP rang lisi. U drugom setu Đoković je pri rezultatu 4:4 prvi put oduzeo servis Izneru, iskoristivši tada drugu brejk loptu u tom gemu, odnosno treću u setu. 
Amerikanac je u narednom gemu došao do dve vezane brejk lopte i odmah iskoristio prvu. U naredna dva gema teniseri nisu uspeli da sačuvaju svoj servis, pa je meč okončan u taj brejku, koji je Amerikanac dobio sa 7:2. 
Treći set je u potpunosti pripao Đokoviću, koji je lako napravio dva brejka i izborio učešće u finalu. Srpski teniser će se u finalu sastati sa Švajcarcem Rodžerom Federerom, koji sa 2:0 u setovima pobedio Ukrajicna Aleksandra Dolgopolova. 

Povezana vest:  AO 2013, Đoković počinje odbranu Melburna protiv Matjea