Ana Ivanovic 1

Ana Ivanović osvojila turnir u Montereju

Srpska teniserka Ana Ivanović osvojila je turnir u meksičkom gradu Montereju pošto je noćas pobedila sunarodnicu Jovanu Jakšić sa 2:0 u setovima (6:2, 6:1). To je bilo prvi put da dve teniserke iz Srbije igraju u finalu jednog WTA turnira. 
Ana Ivanović je tako za sat igre, osvojila drugi turnir u sezoni, a 13. u karijeri. Ona je prethodno osvojila turnir u Oklendu i tako postala treća teniserka koja je ove sezone osvojila dva turnira, posle Serene Vilijams i Li Na. 
-Mislim da smo obe uživale u finalu – to je posebna stvar za našu zemlju, pošto je prvi put da dve srpske teniserke igraju u jednom WTA finalu. Jovana je ove nedelje dobro igrala, mislim da je pred njom sjajna budućnost – rekla je Ivanović posle meča. 
Ivanović je posle pobede u Montereju sa 13. skočila na 12. mesto na WTA listi. 
-Prošle godine sam u ranoj fazi turnira izgubila u Montereju, ali bilo mi je veoma zabavno, pa sam ove godine želela da se vratim I sjajno je što sam uspela da osvojim turnir. Imala sam teške mečeve ove nedelje, ali srećna sam što sam uspela da ih dobijem, a ova titula mi je jedna od najomiljenijih – rekla je Ivanovićeva. 
Jakšić je za 31 poziciju popravila plasman i zauzima 106. mesto, što joj je najbolji plasman u karijeri. 
-Osećanja su mi pomešana. Tužna sam što sam izgubila u finalu, ali nemam razloga da budem uznemirena jer je ovo bila sjajna nedelja za mene. O ovome sam sanjala, da igram u ovakvom finalu, protiv pravog šampiona i jedne od najboljih svetskih teniserki. Teško je igrati protiv prijateljice, ali mislim da smo odigrale dobar meč. Ponosna sam na sebe, jer sam dala sve što mogu i nemam zbog čega da žalim – rekla je Jakšić. 
-Ovo je istorija, velika stvar u Srbiji i obe smo ponosne, jer volimo da igramo za svoju zemlju. Zahvalna sam navijačima u Srbiji što su ostali budni i gledali meč – dodala je 21-godišnja Jakšić. 

Povezana vest:  Egipatski teniser doživotno suspednovan zbog nameštanja mečeva