cz slavlje bazen (1)Vaterpolisti Zvezde pobedom započeli odbranu titule

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su večeras u Beogradu ekipu kragujevačkog Radničkog sa 12:11 (3:3, 4:2, 1:4, 4:2), pa su poveli sa 1:0 u finalnoj seriji plej-ofa prvenstva Srbije.
U reprizi prošlogodišnjeg finala branioci titule bolje su se snašli i zasluženo pobedom otvorili seriju koja se igra do tri dobijena meča. Susret je odlučio kapiten crveno-belih Andrija Prlainović u poslednjoj četvrtini postigavši dva gola za vođstvo od 11:9.
Vođena je velika i neizvesna borba, puna nervoze, uzbuđenja i preokreta, a Crvena zvezda je bila prava u odlučujućim trenucima. Domaćin je na poluvremenu imao dva gola viška (7:5), ali je Radnički u nastavku režirao preokret za vođstvo od 9:7.
Međutim, crveno-beli su agresivnom igrom u poslednjoj deonici potpuno preuzeli inicijativu, nametnuli snažan ritam i na kraju zasluženo slavili u spektakularnom okršaju dva najbolja srpska tima.
U trećoj četvrtini utakmica je prekinuta na pet minuta zbog nesportskog ponašanja domaćih navijača.
Crvenu zvezdu su do pobede predvodili Prlainović sa tri i Strahinja Rašović sa dva gola, dok je u timu Radničkog Srđan Vuksanović postigao tri, a Damir Burić dva.
Druga utakmica finalne serije plej-ofa na programu je 30. aprila u Kragujevcu.

Povezana vest:  Pobeda srpskih vaterpolista, u četvrtfinalu s Australijom