andrija prlainovic 3

Vaterpolisti Zvezde odbranili titulu šampiona Srbije

Vaterpolisti Crvene zvezde odbranili su titulu šampiona Srbije, pošto su danas i u trećem susretu finala bili bolji od Radničkog sa 12:7 (2:1, 4:4, 3:1, 3:1). Zvezda je do titule došla, pošto je ubedljivo sa 3:0 u pobedama bila bolja od Radničkog u finalnoj seriji srpskog prvenstva. 
Crveno-bele je do trijumfa na bazenu Tašmajdan predvodio kapiten Andrija Prlainović sa pet golova, Boris Vapenski i Nikola Rađen postigli su po tri, a jedan Filip Kljajević. Po dva gola za Radnički dali su Damir Burić, Srđan Vuksanović i Filip Filipović, a jedan Đorđe Filipović. 
Tokom druge četvrtine došlo je do tuče igrača oba tima u bazenu, sve je brzo prekinuto, a sa pravom zamene isključen je Filip Kljajević iz Zvezde, dok je Radnički naredna četiri minuta igrao sa igračem manje zbog isključenja Đorđa Filipovića. 
Zbog sukoba je Zvezda dobila dva peterca, jer je njihov igrač pre tuče fauliran, a Radnički jedan. Sva tri su iskorišćena. 
Radnički je u trenutku prekida susreta vodio 4:3, potom je Zvezda preokrenula na 7:5, vođstvo je moglo da bude i ubedljivije, ali su domaći vaterpolisti teško uspevali da savladaju raspoloženog golmana kragujevačke ekipe Zdravka Radića. 
Zvezda je, ipak, rutinski odigrala do kraja utakmice i na kraju došla do pobede od 12:7 i druge uzastopne šampionske titule. 

Povezana vest:  Vaterpolisti Galatasaraja odustali od priprema sa Zvezdom