dejan savic (1)

Savić: Najbitnije da smo odbranili trofej i duplu krunu

Trener vaterpolista Crvene zvezde Dejan Savić rekao je danas da mu je najvažnije da je njegov klub ove sezone odbranio trofeje u srpskom prvenstvu i nacionalnom kupu. 
-Bili smo favoriti i pre početka plej-ofa, ali nije bilo baš tako, jer je Radnički prva dva susreta imao u svojim rukama, dok je danas sve do incidenta Radnički bio bolji. Najbitnije od svega je da smo uspeli da odbranimo duplu krunu – rekao je Savić novinarima posle utakmice na bazenu Tašmajdan. 
Zvezda je i u trećem susretu finala srpskog prvenstva pobedila Radnički sa 12:7 i tako ubedljivo došla do nove titule. 
-Raduje me što je ekipa posle eliminacije u kvalifikacijama za Ligu šampiona brzo prebrodila šok i pored velikog hendikepa i nedostatka jakih utakmica načinila ovako veliki rezultat. Ovo će biti upisano u istoriju kluba – kazao je Savić. 
Savić je poželeo sreću Radničkom, ali i Partizanu, na završnog turniru Lige šampiona koji će se održati u Barseloni. Trener crveno-belih je istakao da nije njegov posao da li će ekipa Zvezde ostati na okupu i sledeće sezone. 
-To nije moj posao, moja zaduženja. Trebalo bi da pustimo da prođu dve-tri nedelje, da se glave ohlade i da bi uprava videla kakve su mogućnosti za predstojeću sezonu – naveo je Savić. 
Kapiten ekipe Andrija Prlainović rekao je da je ključ treće utakmice bio incident kada su se u drugoj četvrtini potukli igrači dve ekipe, posle čega je Radnički četiri minuta imao igrača manje.
-Utakmicu je prelomio incident u drugoj četvrtini, a ta situacija je bila sasvim opravdana. To je njih koštalo ove utakmice. Znao sam da će biti teško, s obzirom da nam je nedostajalo sigurnosti i ritma, još od decembra, od kada nemamo jake utakmice. Odbranili smo duplu krunu i hvala svima oko kluba što su bili uz ekipu – rekao je Prlainović. 
On je dodao da mu je čast što je prethodne dve sezone predvodio crveno-bele kao kapiten i da ostaje žal što Zvezda ove godine nije igrala Ligu šampiona, u kojoj je, kako je ocenio, „mogla daleko da dogura“. 
-Bila je čast biti kapiten Zvezde prethodne dve sezone. Igranje za Zvezdu i osvajanje trofeja, za mene je prestavljalo ostvarenje dečačkih snova. To su posebne emocije koje se ne mogu opisati ljudima koji nisu bili u tim situacijama – rekao je Prlainović.
Golman Zvezde Denis Šefik, koji je nastupao pod temperaturom, rekao je da mu je to bio još meći motiv u susretu sa Radničkim. 
-Ovakva utakmica predstavlja veliki motiv i moranje da se potrudiš u bazenu. Previše smo opušteno ušli u susret, iako nismo dovoljno iskusni za tako nešto. Mislim da smo tokom cele finalne serije bili bolji od Radničkog i zasuženo došli do trofeja – rekao je Šefik. 
Vaterpolista crveno-belih Marko Avramović kazao je da je njegova ekipa bila dovoljno mudra. 
-Fenomenalno se osećam posle novog trofeja. Nervozno smo počeli susret, i oni i mi, a Radnički je išao na sve ili ništa. Izuzetno mi je drago što smo bili dovoljno mudri u ovom meču i što smo pobedili maksimalnim rezultatom – kazao je Avramović. 

Povezana vest:  Dačić primio vaterpoliste Partizana i uručio im plaketu