waterpolo ball

Na Tašmajdanu održan humanitarni vaterpolo spektakl

Na plivalištu Sportskog centra Tašmajdan u Beogradu večeras je održan revijalni humanitarni vaterpolo spektakl sa kojeg je sav prikupljeni novac namenjen pomoći ugroženima u katastrofalnim poplavama koje su pogodile Srbiju.
Vaterpolo savez Srbije (VSS) priključio se akciji TVB92 „Srce na teren“ koja će trajati naredna tri meseca, a učesnici humanitarne manifestacije bili su Crvena zvezda, Partizan, Radnički iz Kragujevca, nacionalna reprezentacija, ženski timovi Crvene zvezde i Taša 2000, kao i brojne poznate ličnosti.
Reviju je otvorio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, istakavši još jednom veličinu naših ljudi da su najjači kada je najpotrebnije.
-Ovo je pravi primer humanosti koju sportisti uvek pokazuju u ovakvim situacijama. Poslali smo u svet sliku ujedinjene Srbije. Ovu nesreću ne smemo da zaboravimo, pred nama su dani obnove. Ujedno, Radničkom i Partizanu želim uspeh na „fajnal siksu“ u Barseloni – rekao je Udovčić.
Predsednik VSS Milorad Krivokapić naveo je da su vaterpolisti „navikli narod da budemo prvi“.
-I sada smo prvi u akciji prijatelja sa B92 “ Srce na teren“. I na ovaj način iskazujemo humanost, želju da pomognemo stanovništvu koje je u poplavama pretrpelo velike gubitke – kazao je Krivokapić.
Novčana sredstva bioće upućena na račun Vlade Republike Srbije namenjen pomoći ugroženih podrueja i stanovništva, a iznos će biti objavljen u utorak.
Među brojnim ličnostima iz kulturnog i javnog života humanitarnoj reviji prisustvovali su bivši i sadašnji sportisti, među kojima Aleksandar Šoštar, Aleksandar Šapić, Predreg Peruničić, Milica Mandić, Miroslav Raduljica, Aleksandar Karakaševia, Nataša Kovačević…

Povezana vest:  Udovičić: Slavićemo sa Kragujevčanima i celom Srbijom