Aleksandar Kolarov Nike

Srbija pobedila Jamajku u Njujorku

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je večeras u Njujorku selekciju Jamajke sa 2:1, u prvoj od tri prijateljske utakmice na turneji po Americi. Utakmica je odigrana na „Red Bul Areni“ pred oko 1.000 gledalaca, a sudio je Dejv Ganter iz Kanade.
Oba nacionalna tima posle intoniranja himni razvila su parolu „Srbiji je potrebna pomoć“, a pred početak meča minutom ćutanja odata je pošta nastradalima u katastrofalnim poplavama u našoj zemlji.
Strelci: Tadić u 13. i Kolarov u 22. za Srbiju, a Siton u 53. minutu za Jamajku.
Srbija: Stojković, Ivanović, Kolarov, Pejčinović, Gudelj, Matić, Tadić, Jojić, Tošić, Marković (od 60. Basta), Mitrović (od 69. Đorđević).
Jamajka: Blejk, K. Edvards, Lorens (od 75. Finlison), Dojli, Pauel, Grant (od 78. Kembel), Dž. Edvards (od 46. Beket), Hamfri (od 71. Grej), Ostin, Dokins (od 83. Braun), Metoks (od 46. Siton).
Najbolji fudbaleri Srbije uspešno su startovali na američkoj turneji, a vršilac dužnosti selektora Ljubinko Drulović posebno može da bude zadovoljan izdanjem u prvom poluvremenu.
Taj deo susreta protekao je u apsolutnoj dominaciji srpskog tima, koji je igrao angažovano i kompaktno i stvorio više povoljnih prilika pred protivničkim golom.
Odličnu igru „orlova“ najavio je Lazar Marković pogodivši prečku već u 3. minutu, da bi samo deset minuta kasnije Dušan Tadić zatresao mrežu nakon odličnog driblinga.
Ređale su se šanse pred golom Blejka, još jednu je iskoristio Aleksandar Kolarov snažnim šutem iz „mrtvog ugla“ i bilo je samo pitanje kada će čuvar mreže selekcije Jamajke ponovo biti savladan.
S druge strane, njegov kolega Vladimir Stojković bio je u prvih 45 minuta potpuno besposlen.
U drugom delu utakmice srpski fudbaleri nastavili su sa dominacijom, ali su igrali opuštenije. To je iskoristio rezervista Siton i posle centaršuta smanjio prednost rivala udarcem glavom, da bi do kraja vođena uglavnom nezanimljiva borba.
Šansu da kruniše bolju igru srpskog tima propustio je Kolarov u samoj završnici, kada je njegov udarac sa „bele tačke“ odbranio Blejk.
U celini, reprezentacija Srbije ostavila je dobar utisak i opravdala očekivanja pred nastavak turneje i mečeve protiv Paname 31. maja u Čikagu i protiv Brazila 6. juna u Sao Paulu.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Argentina ubedljiva protiv Kanade