Prezentacija izvrsnog direktora OKS Damira StajneraPREDSTAVNICI OLIMPIJSKOG KOMITETA SRBIJE UČESTVOVALI NA SEMINARU EVROPSKIH OLIMPIJSKIH KOMITETA I FORUMU OLIMPIJSKE SOLIDARNOSTI

Izvršni direktor i menadžer programa olimpijske solidarnosti Olimpijskog komiteta Srbije Damir Štajner i Miloš Milenković učestvovali su na dvodnevnom seminaru Evropskih olimpijskih komiteta i forumu Olimpijske solidarnosti na Kipru.
Prvog dana foruma Olimpijske solidarnosti izvršni direktor OKS Damir Štajner održao je prezentaciju o sistemu upravljanja u Olimpijskom komitetu Srbije kao primeru dobre prakse. Pored Srbije, prezentacije su održale i Holandija, Turska, Grčka i Ukrajina.
Predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije imali su i veoma korisne sastanke sa odeljenjem Olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog komiteta u vezi realizacije redovnih godišnjih programa.
Učesnicima seminara Evropskih olimpijskih komiteta prezentovani su izveštaji organizacionih komiteta „Rio 2016“, „Nanjing 2014“, „Tbilisi 2015“, „Montafon 2015“, „Lillehammer 2016“ i „Buenos Aires 2018“. Posebna pažnja je bila usmerena na Baku i prve Evropske olimpijske igre koje će se održati 2015. godine.
Ocenjeno je da prve Evropske olimpijske igre napreduju više nego zadovoljavajućim tempom, dok su organizatori Olimpijskih igara u Riju, uprkos kašnjenjima i problemima koje imaju, izneli uveravanja da će sve uspeti da reazliuju na vreme i prema očekivanjima.
Naredni seminar Evropskih olimpijskih komiteta biće održan sledeće godine u Antaliji u organizaciji Olimpijskog komiteta Turske.

Povezana vest:  Nastavljeni radovi na stadionu u Sao Paolu