partizan barseloneta 1Partizan poražen od Primorja u meču za treće mesto
 
Vatepolisti Partizana nisu uspeli da osvoje treće mesto na završnom turniru Lige šampiona, pošto su danas u Barseloni izgubili od riječkog Primorja sa 6:12 (2:0, 0:3, 4:4, 0:5).
Partizan je dobro odigrao veći deo utakmice, imao je i prednost, ali je Primorje zaigralo mnogo bolje u finišu treće četvrtine, da bi hrvatski tim meč prelomio na početku poslednje deonice.
U redovima Partizana kapiten Miloš Ćuk je postigao dva gola, dok su po jedan gol dali Nemanja Vico, Nikola Tomašević, Nikola Dedović I Ognjen Stojanović.
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Danijel Varga sa tri, dok su Deneš Varga i Havijer Garsija dali po dva gola.
Partizan je odlično otvorio utakmicu pošto je posle prve četvrtine vodio sa 2:0. Prva dva gola za crno-bele postigli su kapiten Miloš Ćuk i Ognjen Stojanović, prvi iz otvorene pozicije, a drugi iz daljine. U prvoj deonici na golu Parizana istakao se i Slobodan Soro, koji je nekoliko puta dobro intervenisao.
Primorje je prvi gol postiglo u drugom minutu druge četvrtine, a strelac je bio Danijel Varga. Potom je usledio potpuni preokret, pošto je sa dva uzastopna gola Havijera Garsije Primorje povelo sa 3:2.
Već na startu treće deonice Primorje je povećalo prednost, a mrežu Partizana pogodio je Kosmin Radu za 4:2, ali su crno-beli vrlo brzo uspeli da izjednače golovima Ćuka i Nikole Dedovića.
Usledila je potom rezultatska klackalica, gol za gol do rezultata 6:6, a na poslednji odmor Primorje je otišlo sa golom prednosti pošto je sa Deneš Varga iskoristio peterac.
Partizan je loše odigrao četvrtinu. Za samo tri minuta igre Primorje je došlo do prednosti od četiri gola, a za to su najzaslužniji bili Danijel i Deneš Varga.
Ekipa Vladimira Vujasinovića do kraja meča nije imala rešenja u napadu, tako da je ekipa Primorja bez većih problema održala prednost do kraja i tako osvojila treće mesto na završnom turniru Lige šampiona.
U finalu Lige šampiona kasnije večeras se sastaju Radnički iz Kragujevca i Barseloneta.
Povezana vest:  Rađen, Pijetlović, Šefik i Vapenski u Zvezdi