vateroplo press selekcijeVujasinović: Veliki kvalitet
 
Selektor mlade vaterpolo reprezentacije Srbije Vladimir Vujasinović izjavio je danas da je reprezentacija Srbije ostvarila sjajan rezultat na prvenstvu Evrope, gde su mladi „delfini“ osvojili zlato u finalu protiv Mađarske, u kome su na kraju slavili rezultatom 7:6 i da je zadovoljan igrom svojih igrača od početka do kraja šampionata.
-Možda nekome zlato koje smo osvojili, rezultatski izgleda dosta lako, ali tako nije bilo u vodi, želeo bih da pohvalim sve igrače, jer su pokazali neverovatnu ozbiljnost, mislim da imamo veliki kvalitet – istakao je Vujasinović.
Selektor A reprezentacije Srbije Dejan Savić smatra da su ovogodišnji uspesi samo motiv više za neke nove uspehe na narednim takmičenjima.
On je podsetio i na uspehe seniorske selekcije koja je tokom ovog leta slavila i na prvenstvu Evrope, ali i u Svetskoj ligi.
-Osvajanje Svetske lige je bio zacrtani cilj, a na Evropskom prvenstvu smo osvojili zlato, uprkos nešto slabijoj igri na početku takmičenja – objasnio je Savić na konferenciji za novinare.
On je ocenio da Srbija drugačije radi sa igračima u odnosu na druge selekcije i da je najbitnije da se stvori što više talentovanih igrača.
-Rezultat koji smo napravili ove godine sa mlađim selekcijama je bio od velike važnosti. Vladimir Vujasinović radi na sjajan način sa mladim igračima. Rezultat je nekada i u drugom planu, jer je najbitnije napraviti nove talentovane igrače – ocenio je Savić.
Povezana vest:  Pet ženskih ekipa u borbi za trofej Kupa Srbije