waterpolo ball

Dedović i Trajković pojačanja Radničkog

Vaterpolo klub Radnički iz Kragujevca predstavio je danas dva pojačanja za novu sezonu – Nikolu Dedovića i Filipa Trajkovića. 
-Od samog osnivanja, Radnički je postavio visoke standarde, najpre osvajanjem Evrokupa, a potom i drugim mestom u Ligi šampiona. Nastojaćemo da i ove sezone ponovimo dobre rezultate na evropskoj sceni, ali i da promenimo situaciju u domaćem prvenstvu – rekao je Dedović. 
Povremenom reprezentativcu Srbije, Nikoli Dedoviću, ovo je prvi angažman van Partizana, u kom je započeo karijeru, prošao sve mlađe selekcije i igrao 15 godina. 
-Jesmo u podmlađenom sastavu, ali imamo i nekoliko iskusnijih igrača. Poznajem dosta saigrača iz Partizana i mlađih selekcija reprezentacije. Jako dobro poznajem i trenera. Na meni je da se nametnem i da se što pre uklopim u taktičko-tehničke zahteve – kazao je Dedović. 
Trajković je bivši reprezentativac Crne Gore, koji može da igra na poziciji beka i centra. Karijeru je počeo u Jadranu iz Herceg Novog, a potom je nastupao za Budvansku Rivijeru, kotorski Primorac, italijanski Kanotijeri Napoli, San Džulijen sa Malte i Al Itihad iz Saudijske Arabije. 
-Drago mi je što sam došao u Kragujevac, jer je tu već dosta mojih drugara i bivših saigrača, pre svih Aleksandar Ćirić, Zdravko Radić i Marko Ćuk. Sviđa mi se što u timu ima dosta igrača koji pokrivaju više pozicija. Ima nas iskusnijih, a i onih mlađih I bržih, spremnih da odrađuju svoj deo posla – rekao je Trajković.
Za dve nedelje koliko je u klubu, Trajkovih se susreo sa žestokim ritmom treninga. 
-Za sada se udara baza i polako ulazimo u jači trening. Već sledećeg vikenda počinjemo sa prvim proverama i videćemo kako će stvari da funckionišu, ali mislim da će sve to biti kako treba. Drago mi je što sam tu i daću sve od sebe da pomognem da se ostvare zacrtani ciljevi – dodao je Trajković. 
Sportski direktor Radničkog Jugoslav Vasović istakao je da je ovim pojačanjima zatvoren prelazni rok u Kragujevcu. 
-Jako smo zadovoljni odrađenim poslom i sastavom ekipe. Sada se radi malo više na fizičkoj spremi, a sledeće nedelje krećemo sa prvim utakmicama, na turniru u Sarajevu. Cilj ove sezone je svakako bar jedan trofej i mislim da imamo ekipu koja je kadra da to ostvari – rekao je Vasović. 

Povezana vest:  Pobeda Partizana, poraz Vojvodine