slobodan_soro_vat_parSrbija i Kanada sutra u 18.30 na Tašu

 

Vaterpolo reprezentacije Srbije i Kanade sutra će na Tašmajdanu od 18,30 sati odigrati zvaničnu utakmicu u okviru zajedničkih priprema. Ulaz je besplatan i Beograđani će imati priliku da prvi put vide na delu svetske šampione iz Rima kojima će nedostajati samo Udovičić i Filip Filipović.

U protekla dva dana Kanada je trenirala sa mladjim srpskim igračima. Prva garnitura će se okupiti u subotu pre podne.

– lepo je što ponovo igramo u Beogradu i zaista bih voleo da tribine Tašmajdana budu što punije iako se radi o prijateljskom susretu. Za nas je Kanada jedna vrsta provere forme pred meč u utorak kada u Istanbulu gostujemo Turskoj. Rezultat je uvek bitan. O Kanadi se sve zna, primetan je napredak njihovog vaterpola posebno u poslednjih nekoliko godina kada ih vodi Dragan Jovanović. Napravili su sistem i idu napred korak po korak. Sa druge strane imamo odlične odnose sa njihovom federacijom i u junu ćemo uzvratiti posetu – kaže selektor Dejan Udovičić.

Povezana vest:  EP HOLANDIJA 2012, Srbija u polufinalu sa pobednikom meča Nemačka - Italija

Od pozvanih igrača neće biti povređenih vaterpolista Vojvodine Petra Filipovića i Uroša Kalinića. Oni neće putovati ni u Tursku. Imena putnika bi trebalo da budu objavljena u nedelju.

Igrači su raspoloženi jer prvi put posle velikog uspeha prošlog jula u glavnom gradu Italije dolaze pred beogradsku publiku.

– Uvek je lepo igrati pred Beograđanima. Znaju vaterpolo, posebno sada kada smo svetski prvaci biće dobar doživljaj.Ne znam u kojem će sastavu Kanadjani da budu obzirom da su Feltam i Graham angažovani u Egeru.U poslednjih nekoliko godina, posebno na Olimpijskim igrama i svetskom prvenstvu Kanadjani su pokazali dobar kvalitet.Interesantna ekipa. ne sumnjam u konačan ishod, ipak je kvalitet na našoj strani- Biće to jedan dobar trening za obe ekipe- kaže golman Slobodan Soro.

Povezana vest:  Srbija na startu ubedljiva protiv Kine

Andrija Prlainović igra izvanredno i u reprezentaciji i Partizanu. Oseća mali umor zbog paklenog ritma utakmica i putovanja u poslednje vreme.

– Ne žalim se, samo neka se nastavi ovako. Dobro treniramo, rezultati sve govore. Slažem se da je sjajna stvar predstaviti se Beogradjanima iako nećemo biti u kompletnom sastavu. Susret jeste bitan ali je još bitniji onaj u Turskoj. I Kanada i Turska su prilika da se oprobaju mlađi igrači koji su već imali jedno takvo iskušenje sa Španijom u Nišu.Iako smo obezbedili učešće na završnom turniru Svetske lige bilo bi lepo da to potvrdimo prvim mestom u grupi. Za to nam je potrebna u Turskoj a prava priprema biće protiv Kanade.

Povezana vest:  Preminuu ruski reprezentativac Timakov

Dragan Jovanović, selektor Kanade je zadovoljan radom.

– Dobili smo ono što smo tražili, dobar sparing. Za nas su ovo uvek velika iskustva kada igramo sa reprezentacijama poput Srbije. Nismo kompletni ali u svakom slučaju trudićemo se da ostavimo što bolji utisak beogradskoj publici.

Ponovimo susret počinje u 18.30, ulaz za posetioce je besplatan.