Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Filip Filipović rekao je da je njegova ekipa današnjim osvajanjem Svetske lige dosadila svetu.

„Osvajanjem ovoga, dosadili smo vaterpolo svetu, ali nadam se da nismo dosadili našem narodu jer je ovo nešto najlepše što možemo da doprinesemo i izmamimo osmehe ljudima. Hvala onima koji su nas podržavali, ali i onima koji nisu, nadam se da će krenuti“, rekao je Filipović posle finalne utakmice.

Reprezentacija Srbije je u finalu završnog turnira u Rusiji pobedila Italiju sa 10:9 i tako peti put uzastopno osvojila Svetsku ligu.

Filipović je istakao da je Srbija pokazala da je kvalitetnija ekipa od Italije.

Povezana vest:  Savić: Spektakl na Tašmajdanu u kombinovanom sastavu

„Veoma mi je drago, hvala pre svega momcima koji su mi praktično omogućili da podignem trofej. Hvala svima koji su nam omogućili da dodjemo ovde i nadam se da ćemo imati još bolje uslove u budućnosti“, rekao je Filipović.

Andrija Prlainović je rekao da reprezentaciji ne nedostaje motiv i da će poput uvek nastojati da osvoji zlatnu medalju.

„Uvek je važno da pobedjuješ i osvajaš turnire, koliko god to izgledalo dosadno sa strane, koliko god se ljudi čudili odakle nam više volja da pobedjujemo i osvajamo medalje. Mi isto razmišljamo i dokle god igramo za Srbiju imaćemo isti cilj, a to je zlatna medalja“, rekao je Prlainović.

Povezana vest:  EVROLIGA, Partizan u četvrtfinalu sa Jugom, Jadranom i Budvom

Prlainović je kazao da će Italija i na Svetskom prvenstvu u Budimpešti biti pretendent za najviši plasman.

„Ova pobeda je s te strane psihološki veoma bitna. Ima ekipa protiv kojih nikako ne volimo da gubimo. Sa Italijanima smo imali neka negativna iskustva i poraze koji su nas boleli, tako da gledamo da ih održimo što duže bez pobede protiv nas. Oni su nam uz Hrvate i Madjare najnezgodniji protivnik i utakmice s njima su uvek najteže“, kazao je Prlainović.

Povezana vest:  Prlainović i Filipović obećali veliki meč u Bečeju

On je dodao da je posle vodjstva Italije sa 4:0 na početku ekipa pokazala da uvek može da se vrati iz rezultatskog minusa.

„Drago mi je zbog igrača koji su prvi put osetili ovakav turnir i velike utakmice. U stvaranju smo nove ekipe koja do Tokija treba da ostane u vrhu svetskog vaterpola. Ovakve utakmice su zlatna vredne za mlade momke“, naveo je Prlainović.

Srpski vaterpolisti će naredni turnir igrati u Budimpešti, gde će se od 17. do 29. jula održati Svetsko prvenstvo.