Zagrebačka policija privela je danas tri osobe koje se sumnjiče da su nedavno u Zagrebu napali vaterpoliste Partizana, saopštio je hrvatski MUP. Policija je osumnjičila jednog maloletnika i dvojicu 24-godišnjaka za nanošenje telesnih povreda u vezi sa zločinom iz mržnje. Kako je saopšteno, traga se za još dva nepoznata muškarca koji su bili medju napadačima.

Povezana vest:  Zvezdi bod u Kragujevcu za prvo mesto pred plej-of

Kriminalističkim istraživanjem je utvrdjeno da su osumnjičeni 8. septembra uveče u Vlaškoj ulici u Zagrebu prišli petorici mladih vaterpolista Partizana, od kojih je jedan nosio klupsku majicu, i počeli da ih vredjaju, a zatim su ih i fizički napali.

Osumnjičeni maloletnik je zapalio pirotehničko sredstvo i bacio ga prema dvojici oštećenih, a zatim su ih, zajedno s još dvojicom zasad nepoznatih muškaraca, rukama i nogama počeli udarati i potom pobegli, navodi MUP.

Povezana vest:  Vaterpolisti doputovali u Ajndhoven

Oštećenima je lekarska pomoć pružena u Klinici za traumatologiju, gde je utvrdjeno da su lakše povredjeni. Policija je o svemu podnela poseban izveštaj nadležnom državnom tužilaštvu.

Napad na mlade vaterpoliste u nedelju je osudila predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.