zvezda mornarPobeda Radničkog, poraz Crvene zvezde
 
Vaterpolisti Radničkog savladali su večeras u Kragujevcu ekipu Solnoka sa 12:10 (6:3, 3:2, 1:2, 2:3), dok je Crvena zvezda izgubila u Hanoveru od istoimenog domaćeg tima sa 11:10 (3:3, 2:2, 4:1, 2:4), u utakmicama D i A grupe druge runde kvaliifikacija za Ligu šampiona.
Kragujevčani su ostvarili veliki uspeh savladavši izuzetno snažan madjarski tim. Pružili su sjajnu partiju i zasluženom pobedom širom otvorili vrata plasmana u treći krug kvalifikacija.
Golove su postigli Ćuk 3, Trajković i Dedović po 2, Popović, Marković , Vrlić, Basara i Vusanović za Radnički, a A.Varga 4, Madaraš i R.Varga po 2, Mitrović i Mezei za Solnok.
-Za ovaj trijumf zaslužni su isključivo igrači, jer samo oni znaju šta su morali da savladaju u sebi i oko sebe u ova dva meseca, da bi došli do ovog uspeha. Ovo nije naš maksimum, već samo pokazatelj koliko možemo ove sezone. Solnok je napravljen kao jedan od glavnih konkurentata za osvajanje Lige šampiona, ali mi smo znali da možemo ne samo da im pariramo, već i da pobedimo. Kontrolisali smo celu utakmicu, ali to što smo pobedili ne znači ništa ako ne zabele?imo do kraja turnira još dve pobede i osvojimo prvo mesto u grupi – izjavio je trener Kragujevčana Uroš Stevanović.
Narednu utakmicu na turniru čiji je domaćin Radnički igra sutra protiv turskog Juzmea, koji je u prvom meču izgubio od Posilipa rezultatom 14:6 (4:0, 4:2, 4:2, 2:2).
Crvena zvezda je neočekivano poklekla u susretu protiv Hanovera, a Nemci su odlučujuću prednost stekli u trećoj četvrtini.
Izabranicima trenera Dejana Savića sada predstoji težak zadatak da u konkurenciji favorita Pro Reka, Hanovera i Spartaka iz Volgograda osvoje jedno od prva dva mesta koja vode u treću rundu kvalifikacija.
Crveno-beli u 2. kolu A grupe sutra igraju protiv Spartaka.
Ranije danas u prvom meču Pro Reko je pobedio Spartak sa 14:8 (4:0, 4:2, 3:2, 3:4).
U treći krug kvalifikacija za Ligu šampiona plasiraće se po dva najbolja tima iz svake od četiri grupe druge runde, dok će trećeplasirani nastaviti takmičenje u kvalifikacijama za Kup Evrope.
Povezana vest:  Savić: Srbija i Crna Gora su zasluženo u finalu