a Srbija - Spanija014

Vaterpolisti Srbije pobedom započeli odbranu titule u SL

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedom je započela odbranu titule u Svetskoj ligi savladavši večeras u Nišu, u prvom kolu B grupe, selekciju Španije sa 9:1 (5:1, 0:0, 0:0, 4:0).
Meč je odigran u bazenu Čair pred oko 2.000 gledalaca, a sudili su Kun iz Mađarske i Damijanakis iz Grčke.
Srbija: G.Pijetlović, Mandić 2, Gocić, Ranđelović, Ćuk 1, D.Pijetlović 1, Nikić, Aleksić, Rađen 2, Filipović 1, Prlainović 2, S.Mitrović, B.Mitrović.
Španija: Agilar, Kabanas, De Lera, Larumbe, Molina, Minguel, Širanji, Espanjol, Tahul, Baroso, Malarah 1, Bustos, Lorio.
Igrač više: Srbija 10 (4), Španija 3(1).
Izabranici selektora Dejana Savića ubedljivo su startovali u novom izdanju takmičenja i najavili siguran korak ka ostvarenju cilja – odbrani titule, koja donosi direktan plasman na Olimpijske igre 2016. i Rio de Žaneiru.
U meču odigranom prvi put po izmenjenim pravilima, bazen je bio kraći za pet metara, aktuelni šampioni Evrope potvrdili su kvalitet i bez većih problema opravdali ulogu favorita.
Španci su uspeli samo da povedu sa 1:0 iskoristivši igrača više, a potom su bukvalno potopljeni. Silovitom igrom srpski vaterpolisti potpuno su dominirali i i već nakon prve deonice i četiri gola viška pokazali da im očekivani uspeh neće izmaći.
U naredne dve četvrtine tempo je sasvim popustio, glavnu reč imale su odbrane dva tima, a kuriozitet je da su mreže mirovale. Srpski šuteri nisu uspevali da savladaju Agilara, ali nisu ni Španci, iako su u jednom trenutku imali dva igrača više.
Sigurna pobeda Srbije potvrđena je u poslednjoj deonici utakmice, kada je u nešto jačem ritmu postigla još četiri gola ne dopustivši rivalu da ublaži poraz.
Uoči meča Živku Gociću i Slobodanu Nikiću uručeni su pokloni za 300. odigranu utakmicu, a Dušku Pijetloviću za 200. utakmicu u reprezentaciji.
Naredni meč vaterpolisti Srbije igraju kao gosti 9. decembra protiv Nemačke.

Povezana vest:  Druga liga i Letnja liga za vikend