dejan savic (1)

Savić zadovoljan zbog pobede, ali kritikuje sudije

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da je zadovoljan igrom svog tima u pobedi nad Španijom od 9:1 u prvom kolu Svetske lige.
-Zadovoljan sam igrom i u odbrani i u napadu. Mislim da je ovo bila apsolutno zaslužena pobeda. Plan je da se borimo maksimalno uSvetskoj ligi i da kroz nju izborimo plasman na Olimpijske igre u Rio – rekao je Savić novinarima u Nišu.
Plasman na OI u Rio de Žaneiru izboriće samo pobednik Svetske lige. Srbija je danas pobedila Španiju efikasnom igrom u prvoj i poslednjoj četvrtini. Ovo je prva utakmica koja je odigrana u kraćem bazenu I po novim pravilima.
-Zbog toga smo se u prvoj četvrtini prilagođavali i tada smo uspeli da se odvojimo, što je svakako dobro. Mogu slobodno da kažem da je u drugoj četvrtini počeo čudan sudijski kriterijum, kojim su dopustili tvrdu igru sa dosta borbe i time smo izgubili na tranziciji i mi i oni – rekao je Savić.
Andrija Prlainović kazao je da ga raduje ovako ubedljiva pobeda, ali i da je očekivao više golova na utakmici.
-Srećan sam zbog ovako ubedljive pobede. Očekivao sam utakmicu sa mnogo više golova pošto se igralo u manjem bazenu. Sudije su pustile mnogo grublju igru i tako uništili način na koji je trebalo da se igra. Izuzetno mi je drago što smo igrali u Nišu, publika je bila sjajna i pružila je pravu sportsku podršku – rekao je Prlainović.
Gojko Pijetlović je kazao da sam rezultat govori kakva je bila utakmica, kao i da mu je jako drago što se igralo u Nišu.
-Izuzetno sam zadovoljan kako smo odigrali u odbrani, dok je u napadu bilo malo problema, ali i to je bilo na visokom nivou. Drago mi je što smo dobili priliku da igramo u Nišu, gde je ambijent uvek pravi i gde su tribine ispunjene do poslednjeg mesta i gde je uvek pravo sportsko navijanje – rekao je Pijetlović.

Povezana vest:  Vaterpolisti Srbije bolji od Španije u Nišu