radnicki (7)

Radnički pobedio Barselonetu u reprizi finala LŠ

Vaterpolisti Radničkog savladali su danas u Kragujevcu ekipu Barselonete sa 12:7 (2:2, 4:4, 3:1, 3:0), u utakmici 3. kola A grupe Lige šampiona.
Srpski tim zabeležio je prvu pobedu u dosadašnjem delu takmičenja, nakon poraza od Pro reka i Olimpijakosa, i naneo prvi poraz aktuelnom prvaku Evrope.
Kragujevčani su se na pravi način revanširali Špancima za poraz u prošlogodišnjem finalu Lige šampiona. Sjajnom igrom tokom cele utakmice potvrdili su kvalitet i uvećali šanse da se plasiraju na završni turnir elitnog takmičenja.
Vođena je velika i neizvesna borba do poslednje četvrtine, a kraj otpora Barselonete najavio je Vuksanović golom za vođstvo od 10:7 na oko pet minuta pre zvuka sirene.
Do završetka susreta Kragujevčani su krunisali odličnu partiju sa još dva pogotka izborivši ubedljiv trijumf.
Domaćina su do uspeha predvodili Dedović sa tri gola, Trajković, Vuksanović i Ćuk postigli su po dva, a Marković, Vrlić i Petković po jedan.
-Ključ pobede bila je dobra igra u odbrani. U prve dve četvrtine primili smo mnogo golova, u nastavku smo stabilizovali odbranu i sve popravili. Ovo je velika pobeda za nas i nagrada za naporan i požrtvovan rad. Pobeda je izuzetno značajna ne samo zbog bodova, već zbog sticanja samopouzdanbja. Pokazali smo da možemo da igramo sa najkvalitetnijim evropskim ekipama – rekao je posle meča trener Radničkog Uroš Stevanović.
Narednu utakmicu u Ligi šampiona Kragujevčani igraju 24. januara protiv Breše.

Povezana vest:  Kup Srbije: Partizan je favorit